Indiase burgers met geroosterde wortelsalade en raita

Culy 25 jun 2016 Recepten

Een zomers recept van Marley Spoon: 
Indiase burgers met geroosterde wortelsalade en raita.

Heteluchtoven voorverwarmen op 220 graden of BBQ aansteken. Wortels in circa 1,5 centimeter dikke rondjes snijden, dan op een bakplaat leggen en met olijfolie, snuf zout en peper vermengen. Dan in circa 15-20 minuten in oven goudbruin en gaar bakken. Vervolgens op een bord leggen en laten afkoelen.

Ondertussen ui pellen en halveren, één helft fijnhakken en één helft in dunne schijfjes snijden.

Koriandersteeltjes fijnhakken, blaadjes opzij leggen. Tomaten halveren. Eén helft van komkommer in schijfjes snijden, andere helft grof hakken.

In een grote kom gehakt, koriandersteeltjes, gehakte ui, garam masala, 1 eetlepel suiker, goede snuf zout en peper goed vermengen. Dan met handen tot twee circa 2,5 centimeter dikke burgers kneden en op een bord opzij zetten. Vervolgens limoensap uitpersen.

Als je geen BBQ gebruikt, grillpan of grote koekenpan op hoog vuur verhitten, pan moet goed heet zijn. Burgers daarin in circa 3 minuten goudbruin bakken, dan vuur verlagen. Als je ze op BBQ bakt, boven kooltjes leggen, dan na 3 minuten niet boven directe hitte leggen. Dan burgers omdraaien en in circa 6-8 minuten gaar bakken. Burgerbroodjes halveren, laatste minuut meebakken.

Ondertussen in een grote kom afgekoelde wortel, korianderblaadjes,tomaten, komkommerschijfjes, gesneden ui, 2-3 eetlepels limoensap, 1 eetlepel olijfolie, snuf zout en peper vermengen. In een andere kom yoghurt met gehakte komkommer, 1 eetlepel olijfolie en snuf zout en peper vermengen.

Wat raita over burgerbroodjes smeren, burgers daar bovenop leggen en met salade serveren.

indiase-burgers

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. 

Voor 2 personen:

  • 120 gram rode uien
  • 20 gram verse koriander
  • 150 ml volle yoghurt
  • 400 gram komkommer
  • 1 limoen
  • 400 gram wortel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 300 gram varkensgehakt
  • 4 gram garam masala
  • 2 burgerbroodjes
Reageer op artikel:

Indiase burgers met geroosterde wortelsalade en raita
Sluiten