Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De perfecte keuken voor al je lekkere recepten

Om je helemaal uit te kunnen leven als een echte thuiskok, is het niet alleen belangrijk dat je keuken mooi is en helemaal naar jouw wensen en stijl is uitgevoerd. Maar deze moet natuurlijk ook praktisch zijn om lekker te kunnen koken. Denk hierbij aan een oven, de beste kookplaat, maar ook andere losse, niet-geïntegreerde keukenapparatuur. Koken is een kwestie van veel oefenen en veel tijd doorbrengen in de keuken. Maar met de juiste apparaten gaat dit allemaal net even wat makkelijker. In dit artikel ga je lezen wat er echt niet mag ontbreken in de keuken om al jouw recepten te kunnen klaarmaken.

Koken op inductie, gas of wat anders?

Er is veel keuze als het gaat om kookplaten en op welke manier je kunt koken. Voor jezelf moet je bedenken wat jouw voorkeur heeft. Zo zijn er mensen die nog graag ‘ouderwets’ op gas koken. Maar toch zien we steeds minder mensen op gas koken, omdat gas steeds duurder wordt en steeds meer huizen niet meer zijn voorzien van gas. Dan blijven er nog twee opties over: koken op keramisch of inductie.

Wat zijn eigenlijk de twee grote verschillen tussen deze twee? Een keramische plaat moet na het koken heel langzaam afkoelen, waardoor de kans bestaat dat je je kunt verbranden aan de restwarmte. Een inductiekookplaat is meteen afgekoeld op het moment dat je de pan eraf haalt. Hierdoor is de kans dat je je aan deze kookplaat verbrandt minimaal, wat een prettig idee is als je kleine kinderen in huis hebt. Een veelgebruikte maat voor kookplaten is 60 cm. Als je hebt gekozen voor een inductiekookplaat, ga dan voor de beste inductie kookplaat 60 cm.

De favoriete goedkope keukengadgets van de Culy-redactie

Wat is nog meer essentieel in de keuken?

Naast je geïntegreerde apparatuur zijn losse keukenmachines en keukengerei ook erg praktisch in de keuken. Zo kan bijvoorbeeld een garde niet ontbreken in je keuken. Wil je graag zelf slagroom opkloppen of een taart bakken? Dan is een garde onmisbaar. Gardes zijn er in allerlei soorten en maten; een veelgebruikte garde is een grote ballongarde. Deze garde slaat veel lucht in beslag, sauzen of eieren.

Een ander product dat absoluut niet mag ontbreken in je keuken is een weegschaal. En dan bedoelen we natuurlijk niet zo’n weegschaal waar we zelf op gaan staan om te kijken wat we wegen, maar een weegschaal voor in je keuken om je ingrediënten heel nauwkeurig af te wegen. Dat is wel zo prettig als een recept heel precies moet worden uitgevoerd. Zo’n grote, ouderwetse keukenweegschaal staat erg leuk in je keuken maar is niet erg praktisch. Het beste kun je kiezen voor een digitale weegschaal. Dan kun je heel precies je ingrediënten afwegen.

Wil jij de perfecte recepten maken? Haal dan de juiste keukenapparatuur in huis!

Meer over keukenapparatuur:

In samenwerking met de Consumentenbond

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.