Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 31 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 31

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 31? Find out!

Deze week: ‘overjarige’ kaas uit Rotterdam, een kookboek voor de echte foodies en de allerlekkerste chocoladetruffels uit Italië.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 31

1. 100 weken gerijpte kaas

Een kaas die 100 weken lang heeft liggen rijpen? Dat moet wel een erg smaakvol exemplaar zijn. En ja hoor: de Rotterdamsche Oude waarover we het hebben is intens en met een lange nasmaak. Een pittig kaasje dus, met van die lekkere zoutkristallen en met een brokkelige textuur. We zien al helemaal hoe dit kaasje een ultiem duo vormt met een glas rode wijn en een beboterd stuk zuurdesembrood.

De ‘overjarige’ De Rotterdamsche Oude 100 weken gerijpt is o.m. te koop via de webshop van Rotterdamsche Oude.

Rotterdamsche Oude, ontdekking uit week 31
Bron: Culy

2. Friarielli in olie

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Wij spotten laatst een leuke nieuwe aanwinst voor je italofiele voorraadkast: friarielli. Voor wie net zo weinig Italiaans begrijpt als wij: friarielli betekent ‘raapstelen’ en wordt in de volksmond ook wel Napolitaanse broccoli genoemd. Kijk dan ook niet gek op wanneer je de friarielli in Napels op pizza ziet verschijnen, vaak in combinatie met salsiccia (worstvlees). Naast op pizza doet friarielli het ook erg goed in pastas, in salades of bij burrata. En die koop je vanaf nu dus gewoon in een eeuwig houdbaar potje met olie, knoflook en rode peper.

De friarielli in olie waarover we het hebben is van Valgri en is te bestellen via Crisp.

3. Brioche hamburgerbroodjes

Mikkend op de allerbeste homemade hamburger is de zoektocht naar briochebroodjes vaak nog het grootste struikelblok. Zelfs bij de bakker of bij speciaalzaken vind je immers niet altijd die perfect luchtige, zoete buns zoals je ze bij de hamburgerzaken aantreft. Tot onze grote blijdschap hoeft dat sinds kort ook niet meer: Albert Heijn verkoopt nu gourmet brioche buns van Mr. BigMouth. Juichen we dit toe? Jaaa, dit juichen we toe!

De gourmet brioche buns van Mr. BigMouth zijn per 4 te koop bij Albert Heijn. 

Brioche buns
Bron: Albert Heijn

4. De lekkerste Italiaanse chocoladetruffels (met pistache!)

Wil je ‘ns wat bijzonders bij de koffie serveren, werp je blik dan maar op de chocoladetruffels van Antica Torroneria. Yes: die zijn inderdaad zo lekker als ze eruit zien. De truffels bestaan in 18 verschillende smaken en hoewel de ene ons al meer trekt dan de ander, wil je ze eigenlijk gewoon allemaal. Welke wij zéker in ons boodschappenmandje zouden slingeren? Die met pistache (duh), die met panna cotta, die met straciatella en die met witte chocolade. Handig: via De Smaakbeleving kun je zelf een zakje van 10 verschillende smaken samenstellen, al zijn de truffels ook op andere plekken te verkrijgen.

De chocoladetruffels van Antica Torroneria zijn o.m te verkrijgen via De Smaakbeleving en in Italiaanse delicatessenwinkels. 

5. Signature Dishes

Topchefs en hun beste gerechten: je zou zeggen dat ze die voor geen goud zouden willen prijsgeven. Da’s dan buiten Signature Dishes gerekend, waarin foodblogster Amélie Vincent 50 signatuurgerechten van topchefs heeft weten te bemachtigen. En met topchefs bedoelen we ook écht topchefs: van de chefs van Disfrutar tot de Baskische Elena Arzak en de Koreaans-Amerikaanse Corey Lee. Uit welke stappen bestaan hun favoriete gerechten? Welke technieken kun je best onder de knie krijgen? In Signature Dishes kom je dit soort dingen te weten.

Signature Dishes van Amélie Vincent (Uitgeverij Lannoo) is o.m online te koop. 

Signature Dishes als voorbeeld van Culy ontdekt week 31
Bron: bol.com

De vorige lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.