Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samuel Levie opent pop-up met vogelvriendelijke (!) broodjes

Dat chefkok en worstenmaker Samuel Levie zich steeds weer achter interessante foodprojecten weet te scharen, wisten we al langer. Dat bewijst ook weer zijn pop-up broodjeszaak, waar je aankomend weekend in rijen kunt gaan aanschuiven voor waanzinnig lekkere, maar ook vogelvriendelijke (!) broodjes.

Met de pop-up broodjeszaak kaart Samuel een belangrijke en tot nog toe minder belichte problematiek aan.

Vogelvriendelijke broodjes: hoe zit dat?

Want vogelvriendelijke broodjes, hoe komen ze daar bij? Omdat ons oerhollands lentebeeld van uitgestrekte weilanden vol tureluurs, grutto’s en kieviten dreigt te verdwijnen. Sterker nog: door steeds intensievere landbouw is het aantal weidevogels de laatste jaren sterk afgenomen. Dringend tijd dus om dat tij te keren.

Daarom belicht Samuel Levie de rol van vogelvriendelijke zuivel. Deze zuivel is afkomstig van boeren die een fijne, veilige en voedselrijke leefomgeving bieden voor weidevogels. En je snapt: zo’n omgeving waar het bruist van de biodiversiteit komt de smaak van de melkproducten alleen maar ten goede. Een lijst van vogelvriendelijke zuivelproducenten vind je hier.

Broodje kaas 2.0

En met dat soort vogelvriendelijke zuivel heeft Samuel Levie dus een knaller van een broodje bedacht. Zie het als een betere versie van ons typisch Nederlandse broodje kaas, gemaakt van producten waarmee je de natuur een handje helpt.

De ingrediënten doen je spontaan watertanden. Denk: malse briochebroodjes met gerookte knolselderij, oude kaas, waterkers, yoghurt-dillecrème en ingelegde rode biet. Kortom: echt zo’n broodje waar je nú je tanden in wil zetten.

Vogelvriendelijk broodje pop-up Samuel Levie
Bron: Saskia van Osnabrugge

Willen we!

Zin in een lekker uitje dit weekend? Ga de gigantisch lekkere broodjes proeven in Samuels vogelvriendelijke pop-up.

De pop-up vindt plaats van 21 tot en met 24 mei tussen 10u en 14u op de Elandsgracht 55H in Amsterdam. 

Evenement gemist? Ook daarna kun je natuurlijk (vaker) kiezen voor vogelvriendelijke zuivel. Check de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer voor verkooppunten en meer informatie.

Vogelvriendelijk broodje pop-up Samuel Levie
Bron: Saskia van Osnabrugge
Vogelvriendelijk broodje pop-up Samuel Levie
Bron: Mitchell van Voorbergen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.