Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Vjeze Fur en Ron Blaauw organiseren een benefietdiner voor de bijen!

De bijenpopulatie wordt met uitsterven bedreigd. Verschrikkelijk voor de bijen, maar ook voor de bevolking. De honingbijen bestuiven namelijk 70 van de 100 planten die ervoor zorgen dat 90 procent van de wereldbevolking te eten heeft. Als de bij uitsterft, betekent dat dus dat ook de meeste soorten groente en fruit ook verdwijnen.

Om die reden vragen Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) en Ron Blaauw aandacht voor het uitsterven van de bij. In samenwerking met restaurant Meneer Nieges organiseren ze een benefietdiner voor de bij.

Bijen Benefietdiner

Tijdens het benefietdiner op 13 december kun je genieten van een diner dat wordt bereid door chefkok Ron Blaauw (van o.a. Ron Gastrobar en The Fat Dog). De gerechten die worden geserveerd, zijn gebaseerd op #LekkerFred, het kookprogramma van Vjeze Fur. Freddy en Dennis Weening zullen de avond in Meneer Nieges presenteren.

De opbrengst van het diner wordt geschonken aan BeeLease, een stichting die zich inzet voor het behouden van de bij en de honingbij in het bijzonder.

Bij zijn?

Het benefietdiner begint om 20:00 bij Meneer Nieges in Amsterdam. Het diner kost €150,00 per persoon en is inclusief (alcoholische) drankjes. Er zijn slechts 45 kaarten verkrijgbaar, dus wees er snel bij.

Je kunt je aanmelden via deze betaallink met de vouchercode AMF. Na de aanmelding moet je je aanmelding bevestigen via e-mail en kun je jouw dieetwensen doorgeven.

Dresscode voor de avond? Feestelijk maar chique.

Vjeze Fur Ron Blaauw benefietdiner

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.