Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bestel-tip: het spannende smokey vega menu van Frank’s Smoke House

Frank’s Smoke House wordt al jaren geroemd om zijn gerookte zalm (volgens kenners de beste van Amsterdam). En mensen reizen rondom Franksgiving (Frank’s versie van Thanksgiving) van heinde en verre naar het restaurant voor de befaamde gerookte kalkoen van Frank’s. Maar Frank denkt ook graag aan vegetariërs. Daarom is er nu een spannend Smokey Vegetarian Menu. En dat wordt door heel Nederland bezorgd.

Waar rook is, is Frank’s

Hoe spannend klinkt dat: niet zomaar een vega menu, maar een smokey vega menu? Culy begon al te likkebaarden bij het idee. Frank’s zoon Thomas – chef bij het restaurant – bedacht het menu om te laten zien dat rook een tof en lekker element kan zijn in de vegetarische keuken. Daar hebben wij wel oren naar!

Het Smokey Vega Menu van Frank’s Smoke House is van 12 t/m 25 oktober verkrijgbaar en wordt op speciale bezorgdata door heel Nederland bezorgd met DPD (meer info onderaan dit artikel). Maar het restaurant wil – zeker nu ze in lockdown zitten – elke twee weken weer een nieuw, verrassend menu lanceren voor afhalen en bezorgen.

> Meer over Frank’s: Frank’s Smoke House: deli & restaurant met de beste gerookte zalm van de stad

Smokey Vega Menu
Bron: Frank's Smoke House

Het Smokey Vega Menu van Frank’s

Het vegetarische menu van Frank’s Smoke House bestaat uit vijf gangen voor de – erg schappelijke – prijs van € 34,50. Het wordt netjes gekoeld bij je afgeleverd in een grote box, met bijbehorende instructies. Per gerecht/gang zijn de componenten genummerd, zodat je precies weet dat die groen-witte saus bij koolrabi hoort.

Leuk is dus dat elk gerecht van het vijf gangen tellende menu een smokey element heeft. Het voorgerecht bestaat bijvoorbeeld uit een zijdezachte pompoensoep met gerookte tofu (vegan). Daarna word je getrakteerd op carpaccio van in as gelegde koolrabi, met een pesto van gerookte amandelen (zalig) en karnemelk-dille dressing (bijna nog zaliger).

Smokey Vega Menu
Bron: Frank's Smoke House

Daarna volgt de herfst op een bord in de vorm van huisgemaakte gnocchi met paddenstoelen en Provolone (gerookte Mozzarella), gevolgd door gerookte bietstuk (nee, geen typfout) met aardappel-pastinaak puree en groene pepersaus.

Zelfs het toetje is gerookt: de pruimentaart met gerookte crème anglaise is een héél bijzonder en interessant dessert.

Pruimentaart
Bron: Frank's Smoke House

Bestellen?

Het Smokey Vega Menu van Frank’s is van 12 t/m 25 oktober verkrijgbaar. Daarna gaan ze onder andere verder met een seafood boil en Franksgiving. Ieder menu is twee weken lang verkrijgbaar en bestaat uit vier of vijf gangen.

Bestellen? Binnen de ring van Amsterdam kun je op vrijdag en zaterdag gebruikmaken van bezorging en afhalen. In de rest van Nederland bezorgen ze op vrijdag (bestel dan uiterlijk op woensdag voor 15:00 uur). Bezorging is gratis vanaf € 40,- euro. Kijk in de webshop van Frank’s Smoke House voor meer informatie over bestellen.

> Check ook Culy’s uitgebreide afhaallijst om de horeca te steunen: tweede lockdown – bij deze restaurants kun je (opnieuw) afhalen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.