Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Topchef Robert Kranenborg neemt truckerscafé Bij Marjan over

Wat doet topchef Robert Kranenborg bij het populairste truckerscafé van Nederland? Hij neemt het over. Voor één dag althans. Truckende foodwarriors kunnen op 12 februari genieten van een topchef-versie van hun geliefde uitsmijter rosbief, broodje bal en patatje mét.

Marjan wordt ook wel de moeder aller truckers genoemd: haar beroemde truckercafe “Bij Marjan” op het industrieterrein van Westpoort Amsterdam is het populairste truckerscafé van Nederland.

Topchef Robert Kranenborg doet op woensdag 12 februari eenmalig een take-over en serveert die dag zijn interpretatie van een truckersmenu.

Uitsmijters en broodje bal

Wie wil, kan langsrijden voor o.a. een Uitsmijter Kranenborg (spiegeleitjes op brioche met dungesneden runderlende, brunoise van krokante aardappel, gebakken spek en waterkers) of een Broodje Bal (bestaande uit 50% rundergehakt en 50% champignons) met mayo, zoetzure komkommer, kropsla en rode ui op een croissant bun.

Andere gerechten die de topchef die dag serveert zijn o.a. de ‘Jappie Dog’ (Japanse hotdog met wasabimayo, sesamdressing, sriracha en chips van nori) en friet met Parmezaanse kaas en olie van zwarte truffel.

Robert Kranenborg truckerscafé
Bron: Nieuwe Haring Media

Truckerslunch

Aanleiding voor de take-over is dat Chef Kranenborg in een nieuwe commercial van Lotto te zien is. Truckers krijgen de oproep om op 12 februari om te rijden en worden door Lotto getrakteerd op de exclusieve truckerslunch.

Ben je zelf benieuwd naar dat Broodje Bal à la Kranenborg? De recepten zullen worden gedeeld via (sociale) media.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.