Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Tony’s Chocolonely lanceert de coolste video ooit (met Idris Elba)

What’s not to love about chocolate? klinkt de zwoele stem van Idris Elba (!) in de nieuwe brand video die Tony’s Chocolonely zojuist lanceert. What’s not to love about this video? zouden we daaraan toe willen voegen. Het is namelijk één groot kleurrijk spektakel (props voor videoclipregisseur Helmi en visual artist Brian Elstak) waarin Tony’s haar missie deelt met de rest van de wereld. Heb je een minuutje? Kijken dan!

Tony’s & Idris

En die missie van het Nederlandse chocolademerk klinkt in deze video luid en duidelijk: samen strijden voor een eerlijke cacao-industrie. Iets waar je het moeilijk mee oneens kunt zijn. De schitterende video benadrukt bewustwording rondom systematische ongelijkheid en uitbuiting in de chocolade-industrie.

Idris Elba
Bron: Ashley Verse / Tony's Chocolonely

Idris Elba schaart zich in ieder geval vierkant achter Tony’s:

“Als Engelsman met een Ghanese moeder en een vader uit Sierra Leone, ben ik me maar al te zeer bewust van de schokkende ongelijkheid tussen het Westen en Afrika. Het is een eer voor mij om de stem te zijn voor Tony’s sterke manifesto tegen uitbuiting. Ik ben ervan overtuigd dat chocolade een sterke kracht voor verandering kan zijn en ik zie deze samenwerking als een eerste stap om samen meer impact te maken.” – Idris Elba

Online petitie

In de video wordt ook opgeroepen om de online petitie te tekenen waarmee Tony’s wettelijk wil laten vastleggen dat chocolade 100% slaafvrij moet worden. Want ook vandaag de dag komt nog steeds veel chocolade tot stand door moderne slavernij en illegale kinderarbeid, aldus Tony’s.

>Minuutje over? Kijken en tekenen dus!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.