Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Te gek: Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s gaan de samenwerking aan

We glunderen een klein beetje van trots bij het typen van dit nieuwtje: Tony’s Chocolonely is namelijk de samenwerking aangegaan met de mannen van Ben & Jerry’s. De ijs- en chocolademakers hebben samen vier producten gemaakt.

Wij kunnen ons geluk niet op.

Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s

Is het toeval dat Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s de handen in elkaar slaan? Nou nee, niet echt eigenlijk. De twee doen namelijk elk op hun manier hun best voor een betere wereld. Waar Ben & Jerry’s vanaf de start bekend is om hun aandacht voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid, doet Tony’s natuurlijk alle moeite om de cacaoindustrie slaafvrij te maken.

Dat die twee elkaar heel goed kunnen vinden in elkaars missie, behoeft dus geen betoog. Met de Chocolate Love A-Fair – zo noemen ze ‘t zelf – beloven de ijsmakers hun steentje bij te dragen aan een wereld waarin chocolade 100% slaafvrij wordt gemaakt.

Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's gaan de samenwerking aan
Bron: Tony's Chocolonely

IJs! Chocolade!

En het mooiste aan dit hele verhaal? Da’s natuurlijk dat daar vier heerlijke producten uit zijn komen te rollen. Die zijn naast slaafvrij ook nog ‘ns ontzettend lekker. Benieuwd om welke producten het gaat? Waren wij ook. Komt-ie!

  • Chocolatey Love A-Fair ijs: een nieuwe Ben & Jerry’s smaak met de melk karamel zeezout van Tony’s
  • Chocolatey Love A-Fair vegan ijs: wat hierboven genoemd wordt, maar dan plantaardig
  • Tony’s donkere melk brownie chocolade: een nieuwe chocoladereep, geïnspireerd op het Chocolate Fudge Brownie ijs van B&J.
  • Tony’s wit strawberry cheesecake chocolade: een nieuwe chocoladereep, geïnspireerd op het Strawberry Cheese ijs van B&J.
Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's gaan de samenwerking aan
Bron: Tony's Chocolonely

Jaaa, dit wil ik!

Sta je te popelen om deze nieuwe producten aan een smaaktest te onderwerpen? Snappen we. Het ijs kun je binnenkort al in huis halen, voor de repen zal je nog éventjes geduld moeten hebben.

Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair ijs is vanaf 5 september te bestellen bij New York Pizza, vanaf half september bij Getir en vanaf begin oktober liggen ze in de vriezer bij alle supermarkten. Tony’s Chocolate Love A-Fair repen liggen vanaf begin 2023 in de winkel.

Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's gaan de samenwerking aan
Bron: Tony's Chocolonely
Tony's Chocolonely en Ben & Jerry's gaan de samenwerking aan
Bron: Tony's Chocolonely

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.