Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 21 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

The Menu – de veelbesproken horrorkomedie over de restaurantwereld – is nu te streamen

Hij was al te zien in de bioscoop, maar je kunt nu ook je eigen woonkamer omtoveren tot home cinema. The Menu, de veelbesproken horrorkomedie over de restaurantwereld, is namelijk nu te zien in bioscopen én op streamingdienst Disney+.

Dat wordt een culinaire filmavond plannen!

Kijkje in de restaurantwereld

Dat binnenkijken in de restaurantwereld populair is, blijkt al een tijdje. Zo waren er al series als The Bear en de film Boiling Point; allebei  over het gestreste leven van een chef in een hysterisch restaurant. Een beeld dat ‘t blijkbaar goed doet als amusement, want nu worden we getrakteerd op een nieuwe restaurantfilm: The Menu.

En daar zien we toch een trend. Want hoewel het horecalandschap nog steeds niet populair is als vakgebied (onbegrijpelijk vindt Culy’s Martine), blijkt ‘t een schot in de roos voor films en series. Klaarblijkelijk genieten we van de aangedikte chaos, stress en hysterie die in de in scène gezette restaurants aan bod komt. Veelal met de stereotype oververmoeide, alcoholverslaafde chef die in een puinhoop terecht komt. Toch is The Menu anders.

Culy’s selectie van ultieme culinaire films

Horrorkomedie The Menu

In het kort reist een jong stel naar een afgelegen elite-eiland om daar exclusief te dineren in een bijzonder restaurant. Hier heeft de chef een overdadig en duur menu voorbereid. Al snel wordt duidelijk dat de verwende gasten een schokkende avond te wachten staat.

Hoewel de film ietwat luguber en ook best spannend is, is ‘t ook een raadsel voor menig kijker. Want waarom heeft de chef het zo gemunt op het stel? En hoe is hij zijn passie voor eten verloren? Daarnaast hebben de scriptschrijvers verborgen anekdotes over hedendaagse bekende chefs toegevoegd. Zo komt uiteraard de “donkey” van Gordon Ramsay voorbij.

The Menu zelf kijken

Ben je zelf uit op een spannende culinaire avond en wil je The Menu kijken? Hij draait nu nog in veel Nederlandse bioscopen.

Schrikt de term horrorkomedie je af en ben je niet zo’n waaghals? Dan kun je ‘m nu ook in je veilige thuishaven kijken – verscholen achter een kussen – via de streamingdienst Disney+.

Meer culinaire films en series:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.