Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 20 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu 23 t/m 29 januari: comfort food en vitaminebommetjes

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het is nog steeds winter, om ons heen is iedereen verkouden of grieperig en daarom een weekmenu met de nodige vitamines.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

We beginnen de week met een gezond soepje. Want een van de zekerheden in ons leven is dat soep je direct beter doet voelen. Én in veel gevallen is ‘t ook echt een oppepper. Zeker deze heldere paddenstoelensoep met bosui en tofu laat je na het slurpen stralen van geluk en warmte. Wat wil je nog meer!

Heldere paddenstoelensoep met tofu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Heldere paddenstoelensoep met bosui en tofu

Dinsdag

Januari is zo’n maand waarin je enorm kunt verlangen naar comfort en warmte. Het vreemde begin van het jaar waarin alles weer bij nul start, maakt ons soms onrustig. Niks beters dan een makkelijk troostgerecht dat momenten van malaise beter zal maken. Beloven we, echt!

Maisrisotto met chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Maisrisotto met jalapeño en chorizo

Woensdag

Ook in januari blijft woensdag vaak zo’n typische haastdag. De week is dan wel door midden, vaak wordt de dag gevuld met school, werk, sportlessen en andere buitenschoolse activiteiten waarvoor je je moet haasten. Niks handigers op het weekmenu dan deze pasta met worst, prei, citroen en tijm. Hij is én lekker én makkelijk én binnen 20 minuten klaar.

Pasta met prei en worst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Pasta met worst, prei, citroen en tijm

Donderdag

Misschien had je ‘t al door: dit weekmenu is gevuld met warme bordjes geluk! Toch blijft er een gelukzalig makend gerecht voor ons met kop en schouders bovenuit steken. Je hoeft ‘t niet per se warm te eten, maar wordt er wel warm gelukkig van. Laab (kipgehakt in slablaadjes) is niet alleen lekker fris, ook nog eens supersnel klaar én gezellig om te eten. Zet alle ingrediënten voor de slawraps los op tafel en laat iedereen z’n eigen ‘wrapje’ vullen. Een bonk gezelligheid!

Laab: lekker bij warm weer
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

Vrijdag

De week is ten einde en op je weekmenu siert een dampende pan vol gnocchi, mozzarella en oregano in de lekkerste tomatensaus. Zo’n gerecht dat je goed kunt gebruiken aan het einde van de week als je uitgeblust thuiskomt. Deze ingrediënten geven je een groepsknuffel én een bonk nieuwe energie voor het weekend.

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Zaterdag

Dit weekmenu staat in het teken van warmte, comfort en makkelijke, rijke gerechten. Griekse manestra is daar een van. Wij maken ‘m in dit recept vegetarisch, maar je kunt hier helemaal je eigen draai aan geven. Bijvoorbeeld met gehakt, gegrilde groentes of een nóg romigere tomatensaus met mascarpone. Het is ten slotte jouw feestje!

Manestra
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Griekse manestra (snelle orzo met tomatensaus)

Zondag

We begonnen het weekmenu met een soepje en eindigen ‘m net zo. En wel met onze lievelings: minestronesoep. Culy’s Martine leerde in Italië dat minestronesoep pas echt minestrone mag heten als er minstens 5 verschillende ‘restjes’ in zitten. Dus mocht je nu nog kliekjes hebben van afgelopen week: roer ze door de soep. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je uiteraard dit recept volgen.

Minestronesoep
Foto: Mitchell van Voorbergen

> Naar recept: Minestronesoep van restjes brood en tomaten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.