Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 27 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… barbecueën op sterrenniveau met de Sterrenchef BBQ Box

Je hebt barbecueën en je hebt culináír barbecueën. Dat laatste doen we niet zo gauw. Immers: góéd barbecuen is een vak op zich en – eerlijk is eerlijk – ook wij zijn geen geschoolde pitmasters. Voor een culinaire barbecue zoeken we daarom liever een goed barbecuerestaurant op in plaats van te riskeren dat we mooie ingrediënten laten aanbranden op onze grill. Toch durven we het met de Sterrenchef BBQ Box wél aan.

Die zou het namelijk voor iedereen mogelijk maken om een culinaire barbecue-ervaring op tafel te zetten. We gaan op ontdekking.

Over de Sterrenchef BBQ Box

De Sterrenchef BBQ Box is bedacht door chef Paul Kappe van sterrenzaak Monarh in Tilburg. Met de zomer in het vooruitzicht vond hij het een mooie uitdaging om een menu te bedenken waarmee de thuiskok zijn grill kwaliteiten naar een hoger niveau tilt.

Daar zijn we best benieuwd naar, want hoewel we inmiddels al heel wat afhaalboxen hebben getest, is zo’n culinaire box gericht op barbecue toch weer verfrissend. We kunnen trouwens wel wat inspiratie gebruiken. Bij BBQ vallen we immers iets vaak terug op ons vertrouwde repertoire, merken we. Kortom: kom maar op chef!

Hoe werkt het?

Het menu bestaat uit vier gangen die je naar wens kunt uitbreiden met extra gerechten en/of wijnen. Handig om te weten: de Sterrenchef BBQ Box wordt door heel Nederland en in het grootste deel van Vlaanderen geleverd. Wil je een vegetarisch menu? Ook geen probleem.

Het concept is eenvoudig: de ingrediënten leveren zij aan, jij hoeft ze alleen maar te grillen op basis van de instructies. Wel goed om te weten is dat je best beschikt over een barbecue waar je (makkelijk) de temperatuur kunt instellen. Een goed uitgerust barbecuemodel is dus wel een must.

Wat vonden we ervan?

Nou, fantastisch (om maar meteen met de deur in huis te vallen). Bij de eerste gang – een Caesarsalade “Monarh Style” – hoeven we alleen maar even het piepkuiken, de little gem en het briochebrood te grillen op de barbecue. Het bordje maken we op met oude kaas, een zacht gekookt eitje en een verslavend lekkere crème.

Al die texturen bij elkaar! Die bite van de little gem! Dat goddelijk zoete briochebrood! Geef een ogenschijnlijk simpele salade in handen van een sterrenchef en hij maakt er iets magisch van, dat is hier weer maar eens bewezen.

Caesar salad van de Sterrenchef BBQ Box
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Buikspek en shortrib

Als tweede gang bereiden we een gerecht van buikspek met Argentijnse garnalen. Het gerecht is kleurrijk en volumineus en bestaat uit vlezige gamba’s, stroperige sojalak, gegrilde artisjok en buikspek dat bijna smelt in je mond.

Erop lepelen we een mengsel van minuscuul gesneden groenten, alsof het specerijen zijn. De aardse smaken van die groenten zorgen voor een welkom tegengewicht bij de overige zoute ingrediënten. Wat lékker!

Buikspek met garnalen van de Sterrenchef BBQ Box
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Voor het hoofdgerecht vullen we kort geblakerde puntpaprika met een salade van parelcouscous, geitenkaas en lavascrème. Ernaast komt een stukje Black angus shortrib met jus. Klinkt indrukwekkend hé?

Toch is het echt ontzéttend makkelijk. De meeste ingrediënten zijn gelukkig al op voorhand gegaard, waardoor je ze alleen maar even kort moet grillen. De jus verwarm je trouwens in een aluminiumbakje, ook gewoon op je barbecue. Bonus: die rokerige barbecuesmaak krijg je er natuurlijk gratis bij.

Ribeye van de Sterrenchef BBQ Box
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tarte tatin van de barbecue

Tot slot sluiten we af met een tarte tatin van ananas, witte chocolade en dragon. De tarte tatin is gewoon maar even af te bakken op de grill, eigenlijk net zoals je ‘m in de oven zou bereiden. Even later ploffen we het taartje ondersteboven op het bord. Over kleine gelukjes gesproken…

We leven ons nog één keer helemaal uit met de opmaak van het bordje. Want wat is dat een fijne bezigheid, als iemand al het voorbereidende werk al voor je heeft gedaan.

Al geldt dat natuurlijk voor de gehele Sterrenchef BBQ Box: de voorbereidingen van de sterrenchef maken het koken voor jou bijna belachelijk ontspannend. Zélfs al ben je geen professionele pitmaster…

Tarte tatin van ananas van de Sterrenchef BBQ Box
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Sterrenchef BBQ Box bestellen

Ook zo’n Sterrenchef BBQ Box in huis halen? Goed idee.

Een Sterrenchef BBQ Box voor 2 personen (zonder extra’s) kost 125. Bestellen en meer informatie via de site

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.