Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 19 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Stadshaven Brouwerij lanceert de eerste biercocktailtap (!) ter wereld

Ben jij zo iemand die vaak maar moeilijk kan kiezen tussen bier en een cocktail? Kiezen hoeft nu niet meer! Want bij Stadshaven Brouwerij in Rotterdam staat vanaf nu de eerste biercocktailtap ter wereld. Hier komen de biercocktails rechtstreeks, vers en ijskoud uit de tap. Dat wil je proeven!

De eerste biercocktailtap ter wereld bij Stadshaven Brouwerij

Biercocktails zijn een trend deze zomer. We zagen het al in Spanje, waar ze hun pils mengen met fanta om een radler (clara in het Spaans) te krijgen, maar de biercocktailtrend is nu ook overgewaaid naar Nederland.

Bij Stadshaven Brouwerij in Rotterdam vatten ze de koe direct bij de horens en hebben ze als eerste ter wereld een biercocktailtap in de toko. Je biercocktail komt hier dus rechtstreeks uit de tap. Vers, ijskoud en ook nog eens zó gemaakt. Zonder shake-dansjes van de bartender, mits je daarop zit te wachten natuurlijk.

Leuk om te proberen: deze cocktails maak je met bier!

Stadshaven Brouwerij Rotterdam Biercocktailtap
Stadshaven Brouwerij

Bier- en cocktailwereld met elkaar verbinden

Andrea Possa, aandeelhouder van de brouwerij én oud wereldkampioen cocktails shaken, kwam met het idee voor de biercocktailtap. De ervaren barman wilde een brug slaan tussen de cocktail- en de bierwereld. En zo geschiedde. Er staat nu een tap met twee tapzuilen die direct het bier met de ingrediënten van een cocktail mengt.

“Na bijna een jaar ontwikkelen hebben we eindelijk de eerste biercocktailtap ter wereld in gebruik. We zijn ontzettend trots op deze innovatie binnen de horecawereld. Ook voor onze gasten zal dit een enorme aanwinst zijn, biercocktails zijn namelijk mateloos populair. Dankzij de ontwikkeling van de biercocktailtap kunnen we iedereen snel en te allen tijde een kwalitatieve en smaakvolle biercocktail serveren. Een enorme verrijking voor de bier- en cocktailbranche.”, aldus Andrea Possa.

Stadshaven Brouwerij Rotterdam Biercocktailtap
Stadshaven Brouwerij

Hoe werkt de biercocktailtap

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Want tapt de biercocktailtap dan maar één type cocktail? Nee, per tapzuil is er de mogelijkheid om één type bier te combineren met maar liefst drie verschillende cocktailopties. De tap combineert de dranken in afgemeten verhoudingen, die worden aangepast door de stroomsnelheid elektronisch te regelen.

Het resultaat? Met twee tapzuilen kunnen de bartenders bij Stadshaven Brouwerij zes verschillende cocktails maken. De biercocktailtap is tot 80% geautomatiseerd, wat de barman een hoop werk scheelt. Die overige 20 procent? Dat is om zijn eigen persoonlijke twist toe te voegen. Een citroentje, een pepertje, een extra likeurtje. Dat is maar net hoe de barman z’n pet staat die dag.

Stadshaven Brouwerij Rotterdam Biercocktailtap
Stadshaven Brouwerij

Ervaar de biercocktailtap bij Stadshaven Brouwerij

Wil je zelf een vers getapte biercocktail proberen? Ga dan eens langs bij Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. De brouwerij is een nieuwe, gewaagde craftbierbrouwerij van een omvang die slechts enkele brouwerijen in Nederland kunnen ervaren. Per jaar brouwen ze hier twee miljoen liter bier!

De brouwerij vind je in de Merwe-Vierhavens (M4H), die samen met de Rotterdamse Droogdokmaatschapij (RDM) het Rotterdamse Makers District vormt. Dit gebied staat bekend als dé plek voor innovatie in Rotterdam en dat wil je meemaken!

Ga zelf langs bij Stadshaven Brouwerij, neem plaats op het grote, zonnige terras waarbij je uitkijkt op de haven en geniet van een vers getapte biercocktail uit de eerste biercocktailtap op de wereld.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.