Redactie
Redactie Culinair nieuws 6 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Rijsel in Amsterdam krijgt er een broertje bij: Scheepskameel

De mannen achter het populaire restaurant Rijsel, gastheer Pieter Smits en chefkok Iwan Driessen, openen binnenkort een nieuwe zaak: Scheepskameel.

Het restaurant zal op 20 mei openen op het Marineterrein in Amsterdam. Pieter en Iwan gaan het avontuur samen aan met Bob Kaasenbrood en Tijs Jeurissen (voormalig chefkok van restaurant Marius).

Scheepskameel wordt een restaurant met een compacte menukaart met eenvoudige, goedgemaakte gerechten voor een eerlijke prijs. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart met Duitse wijnen. De inrichting werd verzorgd door Niels Wouters, ook verantwoordelijk voor de interieurs van Rijsel, De Goudfazant en Café Modern in Amsterdam-Noord.

De zaak is gelegen aan Kattenburgerstraat 7 (gebouw 24) aan het Oosterdok, vlakbij het Scheepvaartmuseum en NEMO. Voorlopig gaat Scheepskameel alleen in de avond open, van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur.

Scheepskameel gaat 20 mei open. Reserveren kan telefonisch vanaf dinsdag 10 mei via 020-3379680.

Een… scheepskameel?!

Een Scheepskameel is een uitvinding uit 1690 van de toenmalige stadstimmerman van ’s Lands Werf – zo heette het Marineterrein vroeger.

Een scheepskameel was een systeem van grote houten drijvers die aan schepen werden verbonden om de diepgang tijdelijk te verminderen. Op die manier konden schepen over lager water heen worden ‘getild’.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.