Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Bij dit restaurant bepaal je via een veiling welke gerechten je eet

Een restaurant waar je via een veiling bepaalt wat je eet: dat is De Spijsveiling. Waar je normaal gesproken op de menukaart uitkiest wat je wilt eten, je voorkeur doorgeeft aan de serveerder en dit vervolgens wordt bereid door de kok, gaat dit riedeltje er in restaurant De Spijsveiling er iets anders aan toe.

De Spijsveiling is ‘s werelds eerste pop-up restaurant waar gerechten worden geveild. Dat betekent dat je gedurende de avond je ideale menu bij elkaar sprokkelt via een veiling.

De Spijsbereiders

Bieden op je favoriete gerechten

Waar je normaalgesproken in een restaurant door de gastheer of sommelier wordt geholpen, loopt in het pop-up restaurant De Spijsveiling een veilingmeester rond om je te voorzien van een heerlijke avond.

Hoe de avond eruitziet? Je wordt ontvangen met bubbels en iets lekkers. Daarna zal de veilingmeester aan het woord komen en wordt het bieden geslagen: de eerste gang wordt geveild. Er is genoeg lekkers voor iedereen, maar wat je eet, bepaal je dus aan de hand van het hoogste bod.

Gedurende de avond zijn er drie rondes waarin achtereenvolgens het voor-, hoofd- en nagerecht worden geveild. Op die manier sprokkel je je eigen menu bij elkaar.

De Spijsveiling

De Spijsveiling: waar en wanneer?

De Spijsveiling vindt plaats op 14, 15 en 16 februari in de Mariakapel in Den Bosch. Voor € 90,- euro koop je een ticket via de website. Daarmee ontvang je direct een veilingtegoed van hetzelfde bedrag, waarmee je vier gangen inclusief drank geserveerd krijgt. En hoe die gangen eruit zien, ligt natuurlijk volledig aan je eigen biedingen.

In het pop-up restaurant is plek voor 80 gasten die mee kunnen doen met de veiling en het menu naar hun eigen hand kunnen zetten.

Uit eten in Den Bosch: 6 hotspots voor een culinair dagje Den Bosch

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.