Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… champagnediner van Bolenius* & Ruinart bij je thuis

Maison Ruinart lanceerde onlangs een prachtige eco-design verpakking voor haar verrukkelijke champagne. Om dat te vieren, kookt sterrenchef Luc Kusters van restaurant Bolenius* een feestelijk champagnediner dat perfect aansluit bij de Ruinart Blanc de Blancs. Je kunt het nu online bestellen, perfect op tijd voor de feestdagen. Culy proefde alvast voor.

Ruinart second skin

De nieuwe second skin case waarin de flessen champagne van Ruinart nu worden verpakt, is een beauty mét brains. Niet alleen is het een stijlvol design dat perfect past bij het silhouet van de fles (en niet misstaat op de kersttafel), de verpakking is ook nog eens 100% recyclebaar.

Daarnaast blijft de smaak van de champagne – zeker die in flessen van helder glas – langer goed, doordat er geen licht bij kan komen. Bovendien kan de case uren in een emmer ijs vertoeven zonder zijn vorm te verliezen.

Ruinart second skin champagne
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Champagnemenu

Om de lancering van de second skin case te vieren, bedacht sterrenchefLuc Kusters van Bolenius* een feestelijk champagnemenu. Van 2 t/m 30 december is het menu te bestellen via de website van Bolenius.

En laat ons je vertellen: dit menu is fantastisch. Mocht je nog een lekker menu voor de feestdagen willen bestellen, dan is dit een zeer goede optie.

Champagnediner Ruinart
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Allereerst wordt het pakket met daarin het champagnediner supermooi verzorgd aangeleverd. De fles champagne steelt de show, maar er is daarnaast nog een duizelingwekkend aantal bakjes met componenten voor ons diner van vanavond. Gelukkig staat er goed aangegeven wat bij welke gang hoort.

We krijgen meteen zin om aan tafel te gaan!

Champagnediner Ruinart
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Het champagnemenu

Wij kregen voor de gelegenheid een speciaal menu om voor te proeven, maar als je vanaf 2 december gaat bestellen, is er een ander menu.

Dat menu bestaat uit:

  • De moestuin van de Zuidas
  • Noordzeekrab cocktail
  • Kalkoen / jus / pompoen
  • Chocolade dessert steranijs ijs

Met de bijgeleverde QR-code video’s met uitleg van de chef kunt bekijken. Zo zie je precies welke stappen je moet volgen en de borden moet opmaken. En bij elke gang schenk je natuurlijk de heerlijke Blanc de Blancs van Ruinart.  Feestelijker wordt het niet, aan je eigen keukentafel.

Ruinart champagne
Bron: Ruinart

Heerlijk menu voor de feestdagen!

Het champagnediner @ home van Ruinart kost € 185,- euro voor twee personen en een fles Ruinart Blanc de Blancs en is van 2 t/m 30 december te bestellen via de website van Bolenius.

De Ruinart second skin is te koop bij De Bijenkorf.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.