Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

In deze pop-up eet je één avond risotto met een ster

Eén van de weinige dingen waar je ons ‘s nachts voor wakker kan maken, is risotto. Ons Culy-hart maakte dan ook een driedubbele salto toen we hoorden dat er een risotto-restaurant opent waar je risotto op sterrenniveau eet. Gemaakt door de Italiaanse sterrenchefs (en broers!) Manuel en Christian Costardi (oftewel The Costardi Brothers) en helemaal in Italiaanse sferen. Kleine catch: je kunt er slechts één dag terecht.

Pop-up sterrenrisotto

Voor één avond koken de twee broers hun beroemde risotto in Nederland. Dit is de eerste keer dat de Costardi broers hun kookkunsten op Nederlandse bodem komen vertonen.

Op uitnodiging van het biermerk Peroni wordt in de pop-up Risotteria gekookt op niveau. Met als klapper op de vuurpijl een Italo-disco voor de echte La Grande Bellezza vibe.

risotto met een ster
CostardiBros

Wat, waar, wanneer, hoe?

Op dinsdag 9 oktober laten de broers hun culinaire kunsten zien bij restaurant Hangar in Amsterdam-Noord. Bij zijn? Reserveren is geen optie, je kunt alleen een tafel bemachtigen door deze te winnen via Peroni.

Wie zijn die Costardi Brothers?

Manuel en Christian Costardi zijn twee broers, geboren en getogen in de Italiaanse regio Piëmont. Een regio die specifiek bekend staat om de speciale Italiaanse rijstbereiding. Geen wonder dat de twee zich hebben gestort op het bereiden van de perfecte risotto.

Michelinster

De twee namen het familiehotel in de stad Vercetti over en stortten zich op de lokale specialiteit. En niet zonder succes, want The Costardi Brothers verdienden met hun risotto een Michelinster.

Geen plekje weten te bemachtigen?

Maak op 9 oktober je risotto lekker zelf! Wij geven je de beste tips voor de perfecte risotto. Probeer eens deze risotto met bospeen en een gepocheerd eitje of ga voor de variant van Jamie Oliver met pompoen en worstjes. Klassiekertje maken? Deze paddenstoelenrisotto met kip is altijd goed.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.