Redactie
Redactie Recepten 15 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Risotto met bospeen en een gepocheerd eitje

Een fijn kookboek voor groente-lovers is Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Met dit boek bewijst hij voor eens en altijd dat koken met groente spannender, stoerder en vooral veel makkelijker is dan gedacht. De recepten in dit boek zijn supersimpel en de ingrediënten echt overal verkrijgbaar. Wij mogen een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: risotto met bospeen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de sjalot en knoflook aan de olie op een laag vuur. Voeg zodra de ui glazig is de risottorijst toe en laat meefruiten tot de korrels doorzichtig worden.

Voeg in 4 delen het wortelsap toe terwijl je in de risotto blijft roeren.

Snij intussen het groen van de bospenen en was ze. Droog de penen af en meng de groente met olijfolie en peper en zout. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en rooster de penen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de risotto af met boter, peper en zout.

Breek de eieren in 4 aparte bakjes of bekertjes. Breng het water aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe en zet iets lager tot het water tegen de kook aan zit. Laat de eieren een voor een in het water zakken en pocheer de eieren in 3-4 minuten tot het wit gestold is en de dooier nog zacht.

Schep de risotto op een bord, met de bospeen en leg op het laatste moment het gepocheerde eitje op de risotto.

Risotto met bospeen en een gepocheerd eitje
Groente!

Groente! ligt in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.