Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Van dit pop-uprestaurant voor eenzame ouderen krijgen we een warm hart

Soms krijgen wij mails in onze inbox waar ons hart een sprongetje van maakt. Het bericht over de opening van dit pop-uprestaurant was er zo één. De pas afgestudeerde Danny Joosen en Arlinde Ros zijn namelijk een stichting begonnen om ouderen uit hun isolement te halen: Stichting Ouderen Community.

Restaurant 5: een pop-up voor eenzame ouderen

Eén van de initiatieven van de stichting is Restaurant 5, een pop-uprestaurant waarvoor de twee in gesprek gaan met ouderen en de kenmerkende aspecten uit hun verhalen vertalen in gerechten.

Die gerechten worden geserveerd tijdens een pop-updiner in Prinsenbeek, een dorp vlakbij Breda. Er is ruimte voor twintig gasten, naast de ouderen natuurlijk. Zo komen de ouderen niet alleen in contact met elkaar, maar kunnen ze ook verhalen vertellen aan anderen.

Terugblik: R5 editie 1: Op Zwitserse Hoogte Eten: Schol | Asperge | Aardpeer Verhaal: ”bij het beklimmen van de Zwitserse bergen kregen wij het steeds kouder. Eenmaal op de top aangekomen kon je de sneeuw onder je schoenen voelen. Steeds kouder en kouder, ondanks dat het volop zomer was. Onbeschrijfelijk mooi!” #experience #storytelling #verbinden #blijfevenhangen #verhalenvertellers

6 Likes, 1 Comments – Restaurant 5 (@restaurant_vijf) on Instagram: “Terugblik: R5 editie 1: Op Zwitserse Hoogte Eten: Schol | Asperge | Aardpeer Verhaal: ”bij het…”

5 gerechten, 5 verhalen

Tijdens het diner krijg je vijf gangen geserveerd; bij iedere gang hoor je het verhaal van één van de ouderen. Aan het einde van de avond heb je vijf prachtige verhalen gehoord en daardoor de ouderen beter leren kennen. En niet te vergeten: heerlijk en betekenisvol gegeten. Het menu wisselt dus flink per avond.

Bij zijn is meemaken

Benieuwd geworden naar het restaurant en de verhalen van de ouderen? Op de website vind je meer informatie over het pop-updiner en kun je reserveren. De eerstvolgende pop-updiners vinden plaats op 20 t/m 23 september.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.