Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 12 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Tof: in Amsterdam opent de eerste pindakaasbar van Europa

Een pindakaaswinkel? OK. Gouden pindakaas van Snoop Dogg? OK. Maar een pindakaasbar? Da’s iets nieuws. En het hoeft je niet te verbazen dat Amsterdam de primeur heeft. Dus: snel naar de hoofstad!

Stap een willekeurige bar binnen en je vindt er bijna altijd… een tapkraan. Op dat vlak is de pindakaasbar niet anders, alleen wordt hier geen bier getapt, maar pindakaas (duh).

Op vraag van de klant

De pindakaaswinkel is inmiddels een vast begrip in Amsterdam. Het enthousiasme van de klanten die steevast een pot pindakaas komen halen is groot. Zó groot zelfs dat klanten steeds vaker ideeën voor nieuwe smaaksuggesties begonnen uitspreken.

En ta-daaa: zo groeide het bij de eigenaars van de pindakaaswinkel voor het openen van een pindakaasbar. Als klanten nog eens een geniaal idee hebben voor een nieuwe smaak hoeven ze niet langer op hun honger te zitten, maar biedt de pindakaasbar uitkomst.

Pindabazen! Zeg eens eerlijk. ? Eet jij je Sport pindakaas alleen na het sporten, of stiekem ook tijdens een avond Netflixen op de bank? ?? . . ? by: @loescrnlssn #netflixenpindakaas #sport #eiwit #protein #depindakaaswinkel #pindakaaswinkel #pindakaas #peanutbutter #pindabaas

330 Likes, 17 Comments – De Pindakaaswinkel | Amsterdam (@depindakaaswinkel) on Instagram: “Pindabazen! Zeg eens eerlijk. ? Eet jij je Sport pindakaas alleen na het sporten, of stiekem ook…”

Zelf pindakaas tappen

De pindakaasbar spreekt behoorlijk tot de verbeelding. In grote vaten zitten een aantal soorten pindakaas. Die zijn het vertrekpunt om je eigen potje pindakaas samen te stellen.

Eerst kies je dus een basissmaak (zoals chilipeper, karamel-zeezout of naturel). Tap er een potje mee en kies vervolgens één van de tientallen toppings ter afwerking. Werk je karamel-zeezout af met wat Oreo’s of doe eens gek en werk je chilipeper-pindakaas af met tijm: hier is alles mogelijk.

Niet zo creatief ingesteld? Ook vaste smaken zijn hier te koop.

Adres Pindakaasbar

Ga lekker je eigen potje pindakaas tappen aan de Singel 500 in Amsterdam. Woon je niet in de buurt? Dan kan je ook heel creabea thuis aan de slag gaan met lekkere ingrediënten en een potje natural pindakaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.