Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 29 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Je kunt nu sap van de cacaovrucht drinken met Pacha de Cacao

We weten allemaal dat chocolade wordt gemaakt van de cacaoboon. Die boon, die groeit in een vrucht. Meestal wordt die vrucht en de pulp gewoon weggegooid. Maar cacao-professional Marika van Santvoort ontdekte dat het sap van de cacaovrucht ontzettend lekker is om te drinken.

Pulp van de cacaovrucht

Naast cacaovruchten en pulp redden van de vuilnisbak, werkt Marika als chocolade-expert. Tijdens een trip naar Ecuador ontdekte ze het sap van de cacaovrucht. Een exotisch drankje, dat ontzettend fruitig smaakt en lekker zoet is. Culy proefde het zelf in de vakjury van Amsterdam Food Pitch.

Er zitten voedingsstoffen en vitamines in en je proeft er een hele rits smaken in terug: mango, lychee, peer, ananas en honing, somt Marika op. En vind je het een beetje té zoet? Dan kun je het iets verdunnen met water.

Pacha de cacao
Bron: Pacha de Cacao

Pacha de Cacao

Inmiddels gaat Pacha de Cacao – zoals Marika het merk noemde – helemaal los. Het is vernoemd naar La Pacha Mama, oftewel: de Moeder Aarde. Want door dit sapje te drinken doe je niet alleen jezelf een lol, het is ook nog eens een tweede bron van inkomsten voor de cacaoboer.

Er komt een webshop en je kunt dit bijzondere drankje nu al online bestellen. Koud is Pacha de Cacao het lekkerst, dus bewaar de flesjes in de koelkast.

Kijk voor meer info op www.pachadecacao.com.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.