Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 8 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Sterrenrestaurant Olivijn* opent een croquetterie in Haarlem!

In de pandemie schafte chef Menno Post van restaurant Olivijn* in Haarlem een heuse automatiek aan: zo eentje die je wel kent van de FEBO. Hij stopte ‘m vol met luxe kroketten met kreeft en truffel. Zo kon je dus een luxe kroketje uit de muur trekken bij een sterrenresturant. Dat bleek zo’n succes dat Olivijn binnenkort een croquetterie opent.

Croquetterie Olivijn

Op 1 juni moet het gaan gebeuren, dan zal Croquetterie Olivijn zijn deuren openen aan de Gierstraat in Haarlem. Saskia de Wal Post, de vrouw van Menno Post, runde al Galerie Olivijn op de eerste etage van het restaurant. Zij zal vanaf juni zeven dagen per week in de Croquetterie gaan staan.

Restaurant Olivijn ontpopte zich tijdens de lockdown tot een traiteur met thuismenu’s en extra’s. Van vrijdag t/m zondag kon je ook bij ze terecht voor luxe sterrenkroketten, nieuws dat zich in no time verspreidde via de media. De kroketten zijn nu zo populair dat het restaurant ze op een aparte locatie gaat verkopen.

Culinaire cadeauwinkel

Niet alleen scoor je daar de befaamde Haarlemse sterrenkroketten; Croquetterie Olivijn wordt ook een naar eigen zeggen “eigenwijze culinaire cadeauwinkel”. Bovendien zal de winkel ook dienst doen als traiteur. Je kunt er dus heerlijke maaltijden van het restaurant blijven afhalen.

Of de automatiek – die werkt op contant geld – ook meeverhuist naar het nieuwe pand, is nog niet duidelijk. Houd de Instagram-pagina van Croquetterie Olivijn in de gaten voor meer nieuws.

Zelf kroketten maken? Zo maakt Cees Holtkamp zijn beroemde oer-croquet

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.