Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Grootmeesters masterclasses van Jonnie en Thérèse Boer

Online les krijgen van je grootste helden? Het kan met Grootmeesters: een platform dat masterclasses aanbiedt die worden gegeven door de allerbesten. Leer koken met Jonnie Boer, schrijven met Ronald Giphart, acteren met Monic Hendrickx, muziek maken, kunstwerken ontdekken en nog veel meer. Culy schreef zich – natuurlijk! – in voor de masterclasses van Jonnie en Thérèse.

Online masterclasses van Jonnie Boer

Het concept, de stijl, de sfeer: je weet meteen dat Grootmeesters is geïnspireerd op het succesvolle Amerikaanse platform Masterclass. Bij de Amerikaanse versie krijg je bijvoorbeeld kooklessen van Gordon Ramsay en Thomas Keller. En wie vraag je dan als dé grootmeester van de lage landen? Driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije natuurlijk! Hij leert je alles over koken op het allerhoogste niveau, zijn vrouw Thérèse vertelt je welke wijn daarbij past.

Dat gebeurt in mini-colleges van steeds maximaal 20 minuten. Een serie online masterclasses bestaat uit 14 tot 30 lessen, dus in totaal ben je er 2 tot 5 uur mee zoet. De lessen volg je waar en wanneer je maar wilt. Je ontvangt ook een werkboek met opdrachten.

Culy ontdekt… kookles van Jonnie Boer

Jonnie en Thérèse geven in totaal 29 lessen, beginnende met het ontstaan van een gerecht. Kooklessen en wijnlessen wisselen elkaar steeds af, zodat je bijvoorbeeld de ene dag nog alles leert over oesters en in de les daarop over hoe je daar een bijpassende wijn pairing bij uitzoekt.

Ook zijn de lessen van de Jonnie en Thérèse kort: ze variëren van 2.06 minuten tot zo’n 15 minuten. Je kunt je dus ook gerust een dagje thuis opsluiten en ze achter elkaar bingewatchen.

Sommige lessen zijn in interview-vorm, voor andere staat Thérèse achter de (wijn)bar of kijk je direct op de vingers van Jonnie en zijn chefkok Nelson Tanate in de keuken.

De chef vertelt bijvoorbeeld hoe een gerecht als snoekbaars met appelstroop is ontstaan, welke (slimme!) kooktechnieken daarvoor worden gebruikt en wat ze allemaal uit de kast trekken zodat dat bordje eten voor je neus ineens een beleving wordt.

> Lees ook: zo maak je een prachtig gerecht van De Librije*** thuis na

Grootmeesters
Bron: Grootmeesters

Wat vonden we van de lessen van Grootmeesters?

Wij zijn enthousiast! Het camerawerk is mooi, wij hangen aan de lippen van de grootmeesters en we hebben een batterij aan nieuwe kennis opgedaan en interessante, Nederlandse producten leren kennen. Heel leuk vinden we ook de combinatie tussen lessen over koken én wijn: bij normale workshops is dat vrijwel altijd gescheiden.

Oké, één puntje van kritiek misschien: we krijgen er ontzéttende trek van…

Een collegereeks kost € 69,- per Grootmeester. Wil je onbeperkt toegang tot álle masterclasses, dan betaal je € 9,99 per maand. Ga naar de website van Grootmeesters voor meer informatie over de inhoud en het aanbod van de masterclasses.

Culy ontdekt… slapen, ontbijten én koken in De Librije***

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.