Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

In Londen worden nu GIGANTISCHE pains au chocolats verkocht en ze gaan viral

Een zondagsonbijt: verse jus d’orange, een goeie kop koffie, croissants en pains au chocolats en we zijn helemaal ‘t heertje. En wat nu als we je vertellen dat je in Londen gigantische pains au chocolats kunt kopen? En met gigantisch bedoelen we ook écht gigantisch. Dat wordt een tripje Londen boeken voor je volgende zondagsontbijt…

TikTok hype

Zoals vaker de afgelopen jaren is de online wereld weer maar eens bezeten van een TikTok hype. Zijn het niet de realistische baksels van Cedric Grolet of de vierkante croissants, dan is het wel een hype als deze gigantische pains au chocolats. En gigantisch, dat kun je letterlijk nemen.

Bakker Philippe Conticini startte deze hype in zijn bakkerijen in La France, maar inmiddels is de hype overgewaaid naar Londen, waar menig influencer stralend poseert met de enorme chocoladebroodjes.

Gigantische baksels, zijn die nu lekker?

Is dat iets compleet nieuws? Niet echt. Bakkers experimenteren wel vaker met de groottes van hun baksels. Zo zagen we ook al de ontbijtgranen van mini croissants en vind je in Disneyland Parijs het restaurant PYM Kitchen, waar kleine dingen gigantisch worden en grote dingen mini. Maar vaak resulteert een aanpassing in formaat van de baksels ook in een negatieve verandering qua textuur en smaak. In het slechtste geval worden de baksels droger en minder smaakvol.

Dit zien we nu ook bij de gigantische pains au chocolats van Philippe Conticini. We geven toe: we hebben de baksels niet geprobeerd, maar we berusten ons oordeel op wat onze ogen zien. Zo is de pain au chocolat vooral pain en weinig chocolat. Wel ziet ‘ie er goed gerezen uit en lijkt ‘t ons alsnog erg lekker.

@eat.snack.repeat

𝐋𝐎𝐍𝐃𝐎𝐍’𝐒 𝐆𝐈𝐀𝐍𝐓 𝐏𝐀𝐈𝐍 𝐀𝐔 𝐂𝐇𝐎𝐂𝐎𝐋𝐀𝐓 The pain au chocolat is £28 and you can also get a giant croissant for £25 – both are spectacular and I’ve never seen anything like it before, just make sure to preorder! 📍Philippe Conticini #pastryloverpainauchocolatpastrylover #viralfood #pastrylovelondonfoode #londonfood #londonfoodie #londoneats

♬ Riptide (TikTok Sped Up) – Remix – Music Factory

De pains au chocolats zelf proberen

Heb je een tripje naar Londen op de planning staan? Good for you! Geef de baksels van Philippe Conticini toch maar een kans, zouden we zeggen. Je vindt de bakkerij van Philippe in Kensington, wat ook nog eens een erg leuk stadsdeel is.

Wil je weten hoeveel ponden je moet wisselen? Voor een XXL croissant betaal je 25 pond en een pain au chocolat kost je 28 pond. Maar, zoals iedereen op TikTok zegt: “it’s worth it.” Al is het maar voor je Instagramfoto’s…

Culy ontdekt de tofste restaurants in Londen van dit moment

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.