Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hype in Amerika: ontbijtgranen in de vorm van mini-croissants

De croissant is populairder dan ooit. Je vindt het boterige bladerdeegkunstwerk op truien, behangetjes, als hangertje voor je ketting en als kerstbal. Maar, gelukkig is de croissant er ook nog gewoon om op te eten. Al neemt ‘ie daar ook steeds uniekere vormen aan (kijk maar naar het croissantijsje van Fort Negen). Zo zijn er sinds kort ontbijtgranen in de vorm van mini-croissants. Wordt het beter dan dit?

Wij durven het te betwijfelen.

Ieder z’n coronahobby

Wat krijg je als je een Fransman en een Amerikaanse in een ruimte in quarantaine zet? Juist: ze nemen de patisseriewereld over. Vlak voordat de nieuwe bakkerij L’Appartement 4F van Ashley en Gautier Coiffard open zou gaan, was Montague Street in New York een leeg en bijna verlaten stukje Big Apple.

Waar veel bakkertjes in de Verenigde Staten worstelden en maar bleven experimenteren hoe ze dat Franse boterige broodje nu weer eens moesten verkopen, was het voor de Ashley en Gautier enkel een combinatie van ingrediënten en hun afkomst waar ze mee gingen spelen. En dan niet per se met smaak, maar met formaat.

Ontbijtgranen in de vorm van mini croissants

Naast de bijzondere smaken van de croissants en pain au chocolats (framboos of roos en pistache) kwamen de twee ook al op de markt met hun croissant bagels. Nu zijn er dus de ontbijtgranen in de vorm van mini croissants. Dat is inderdaad precies wat je denkt dat het is.

Mini croissants, stuk voor stuk met de hand gerold door Ashley of Gautier zelf (ze willen hun drukke team niet belasten met het rotwerk zeggen ze), bespoten met een kaneelwatertje waarna de mini croissants eerst worden ge-dehydrateerd en daarna afgebakken.

Geen mini-portemonnee

Wil je nu een portie van die ontbijtgranen in de vorm van mini croissants voor thuis? Dan moet je geen mini-portemonnee meenemen. Eén box van 250 gram kost je namelijk 50 dollar. Inderdaad: vijf-tig dollar. Kun je beter een grote croissant in stukjes knippen óf maak het zelf zoals in de video hieronder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.