Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 14 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

OMG: LG komt met een biermachine op basis van capsules (voor thuis)

Bier uit een cupje… LG gaat het binnenkort proberen met de HomeBrew. De eerste smaken: American IPA, golden American Pale, English Stout, Belgisch Witbier en Czech Pilsner. Het bierzetapparaat is nét gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (dé techbeurs).

Staat je aanrecht al vol met een mixer, koffiezetapparaat en waterkoker? Maak dan maar wat ruimte, want binnenkort komt hier een nieuwe gadget bij: een bierzetappraat.

Bier brouwen met een cupje

De HomeBrew van LG maakt het mogelijk om je eigen bier te maken uit een cupje. Een soort brouwerij aan huis, dus. Hoe dan? Met het apparaat wordt het brouwproces versimpeld met cupjes, geoptimaliseerde fermentatiealgoritmes en een handige zelfschoonmaakfunctie.

In de cups zitten de ingrediënten voor je home brewed biertje: mout, gist, hop-olie en smaakstoffen. Je doet de cup in de machine, drukt op de knop en het brouwproces gaat van start. Met een app kan je checken hoelang het duurt voor je bier klaar is. Het gehele proces duurt ongeveer twee weken, afhankelijk van welk bier je ‘brouwt’.

Waar je het bierzetapparaat kunt kopen en hoeveel het moet kosten, is nog niet bekend.

Proost! De lekkerste bierbrouwerijen

Bron: TechPulse

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.