Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 24 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

OMG: er is nu pindakaas met sûkerbôle (Fries suikerbrood)

Tromgeroffellllll! De Pindakaaswinkel komt met een nieuwe smaak (en da’s áltijd feest). Het gaat om een beperkte oplage en wij hebben een stérk vermoeden dat jij zo’n potje wilt.

De nieuwe smaak is een tijdelijke special ter ere van Nationale Pindakaasdag. Het gaat om een smaak die de pindabazen van de Pindakaaswinkel nog nooit eerder op de markt hebben gebracht.

Briljante pindabazen

Al sinds de opening van de allereerste vestiging van de Pindakaaswinkel was Culy fan van het eerste uur. De reden? Niet alleen het feit dat de pindakaas vrij van palmolie is, maar vooral ook hun ge-wél-di-ge smaken.

Om je een idee te geven: ze waren de eerste die op het idee kwamen om karamel-zeezout door hun pindakaas te mengen. Als je weet dat vele andere partijen dit idee inmiddels hebben gekopieerd, dan weet je dat die pindabazen behoorlijk briljant zijn geweest. Kortom: wij zitten telkens op het puntje van onze stoel wanneer er weer een nieuwe smaak verschijnt.

nieuwe smaak pindakaaswinkel
De Pindakaaswinkel

En de nieuwe smaak is…

Sûkerbôle! Dat kennen we natuurlijk allemaal als dat geweldige Fries suikerbrood, heerlijk met een laagje roomboter. En dat dat ook nog ‘ns superlekker in de pindakaas blijkt te zijn, blijkt uit de geniale pindakaas die de pindabazen ermee bedacht hebben.

Dat hebben ze trouwens niet alleen gedaan, maar samen met Sylvana IJsselmuiden. Deze voormalige kandidate van de tv-hit Expeditie Robinson is naar eigen zeggen een van de grootste pindakaasfans van Nederland (“Pindakaas is een van de enige dingen die ik op het eiland miste”) en als trotste Friese was de keuze snel gemaakt.

Waar koop ik deze te gekke pindakaas?

De nieuwe pindakaassmaak met Fries suikerbrood is vanaf vandaag exclusief te bestellen via de site.

Culy maakte haar eigen pindakaas met De Pindakaaswinkel (en zo ging dat!)

Nieuwe smaak De Pindakaaswinkel
Bron: De Pindakaaswinkel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.