Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 27 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Joël Broekaert leert je beter proeven in zijn theatervoorstelling ‘Proefles’

Les in proeven krijgen van één van de bekendste culinaire recensenten van Nederland: dat is een must voor iedereen die bezeten is van eten. Joël Broekaert, die zijn carrière heeft gemaakt van professioneel proeven, duikt daarvoor de Nederlandse theaters in. In zijn interactieve theatervoorstelling Proefles leert hij Nederland proeven. Écht goed proeven.

Proefles van Joël Broekaert

Als er iemand is die goed kan proeven, dan is het Joël Broekaert wel. Hij is één van de meest bewonderde culinair schrijvers van Nederland (je kent hem van zijn restaurantrecensies in NRC en culinaire columns in Vrij Nederland) en maakte eerder al een boek (De Alleseter) en een tv-programma (De 5 smaken van Joël) over smaken.

Vanaf 16 maart duikt hij de Nederlandse theaters in met zijn voorstelling Proefles. En die naam mag je nogal letterlijk nemen, want Joël vertelt je niet alleen over de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s, maar laat je ook zelf proeven. Iedere bezoeker krijgt een proefbox met een aantal ingrediënten. Dat wordt dus ook nog eens een heel lekker theatercollege.

Bron: Martin Dijkstra

Leren proeven

Proeven is nooit meer hetzelfde na een avondje proefles van Joël. Zo ontdek je waarom je nooit op chocolade moet kauwen, waarom vet eten zo lekker is en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen smaak en aroma. Een must-see, want:

Joël: “Iedereen moet eten. Elke dag. Drie keer per dag! Stel je voor dat je daar wat leuks van maakt, hoe vreugdevol is je leven dan? Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is leren proeven. Echt proeven. Aandachtig proeven.”

De voorstelling Proefles met Joël is vanaf 16 maart door het hele land te zien. Kijk op www.proeflesmetjoel.nl voor de volledige agenda.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.