Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 4 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De missie van deze horeca kookboeken: 1 miljoen voor de horeca binnenslepen

Er is nóg een manier om de horeca te steunen, naast initiatieven als afhaalmaaltijden. Drie Haarlemse ondernemers zijn voornemens om minimaal 1 miljoen euro binnen te slepen voor de Nederlandse horeca. Hoe? Met de verkoop van horeca kookboeken die per stad gepersonaliseerd zijn.

Horeca kookboeken

Eind december verscheen het eerste exemplaar uit de serie horeca kookboeken: ‘De Haerlemsche Gastronomie Thuis’. In het boek vind je recepten en verhalen van Haarlemse restaurants, die elk twee recepten van hun signature dishes aanleveren. Ook bars mogen deelnemen: zij krijgen één pagina. Door het boek aan te schaffen, haal je als consument een stukje horeca in huis en steun je tegelijk je favoriete restaurant of bar.

De kookboeken zijn er inmiddels van Haarlem, Leiden, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Groningen. Ook staan er edities over Arnhem, Den Bosch en Eindhoven op de stapel. Die groeit hard, net als de verkoop: van de eerste editie werden 8000 exemplaren verkocht. Deelname voor de horecazaken is gratis, door hulp van sponsoren worden de kosten zoveel mogelijk gedekt.

Horeca kookboeken
Bron: Horeca Kookboek

Elke stad een eigen kookboek

De boeken worden ook nog eens vliegensvlug gemaakt: de Haarlemse editie ging binnen 25 dagen van idee tot deurmat. “We willen sneller zijn dan de NOW-regeling”, aldus Daniel Feldbrugge, één van de initiatiefnemers. Hij staat samen met Max Caminita (van restaurant Morris in Haarlem) en vormgever Merlijn Viersma aan het roer van het project. De opbrengst van de verkochte boeken zal – minus de kosten – verdeeld worden over alle deelnemende zaken.

Horeca-ondernemers kunnen zichzelf via de website aanmelden voor een kookboek in hun stad. En we hopen natuurlijk dat binnenkort elke stad beschikt over zijn eigen kookboek!

Horeca kookboeken
Bron: Horeca Kookboek

Koop een kookboek en steun de horeca!

De kookboeken kunnen worden besteld via horecakookboek.nl en worden thuisbezorgd of afgehaald bij geselecteerde horecazaken in de buurt. Kosten zijn € 24,95 per boek.

Zo kun je je favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.