Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 28 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit hondenvoer is zo goed dat de makers het zelf eten (say what?)

Culy duikt eens in het hondenvoer. Ja, dat lees je goed. Want het nieuwe Butternut Box maakt hondenvoer dat zó goed zou zijn, dat de makers het zelf eten. En dat spitst toch wel de oren, immers: als je zelf met zorg uitzoekt wat er op jouw bord komt, wil je dat voor je hond eigenlijk ook. Jij een foodie, je hond een foodie.

Zoete aardappel voor Bello

We moeten toegeven: hoewel we bij Culy aardig wat kennis over mensenvoedsel hebben, geldt dat niet in diezelfde mate voor hondenvoedsel – wellicht omdat de Culy-redactieleden geen hond in huis hebben. Wat we wel weten, van bezoekjes bij bemoeierige tantes bijvoorbeeld, is dat honden kampioen stinkende scheten laten zijn. En ja, dat zou best weleens door dat hondenvoer kunnen komen.

Maar daar heeft Butternut Box, dat over komt waaien uit het Verenigd Koninkrijk, nu een oplossing voor. Inderdaad: maaltijden zoals je jezelf die ook zou voorschotelen – met lam, zoete aardappel en wortel, bijvoorbeeld – kun je vanaf nu ook in het voerbakje van je geliefde viervoeter stoppen. Als ‘ie maar niet te verwend wordt…

Afbeelding van Butternut Box hondenvoer 2
Bron: Butternut Box

Butternut Box: écht eten… voor honden

Eigenlijk is het heel logisch: als wij mensen zo bezig zijn met gezond en lekker eten, waarom zouden onze honden dan niet hetzelfde verdienen? Wij willen graag dat natuurlijk eten – zonder pakjes en zakjes – ons een stralende huid en florerende darmflora oplevert. Bij honden zou eten dat niet uit zak komt, goed zijn voor onder andere een goede vacht en een gelukkigere hond, aldus Butternut Box. O ja, en minder scheten dus.

Het idee: verse en gezonde voeding, die door echte chefs wordt bereid. Ook heel fijn is dat je jouw box met hondenvoer kunt afstemmen op de behoeften van je hond – voor zoverre je huisdier dat aan kan geven, natuurlijk. De portiegrootte kan in ieder geval sowieso worden aangepast op het formaat en de levensstijl van je hond.

Afbeelding van Butternut Box hondenvoer 3
Bron: Butternut Box

Hondenvoer van vlees, groenten en peulvruchten

In het hondenvoer van Butternut Box zit een stuk meer vlees dan in andere soorten hondenvoer, en juist minder conserveermiddelen. Da’s een stuk natuurlijker – en natuurlijk, dat is vaak (relatief) goed voor de gezondheid. Zo ook voor die van je hond. Naast vlees zitten er vooral groenten en linzen in.

Butternut Box biedt meerdere varianten aan: met lam, eend of vis, bijvoorbeeld. Die worden langzaam gegaard en zo snel mogelijk ingevroren; zo krijg je ze ook geleverd. Het voer is niet lekker gemaakt met toegevoegde vetten, zoals het meeste hondenvoer, maar met echte kruiden. Nu maar hopen dat je hond een beetje een fijnproever is.

Bron: Butternut Box

Gezonde hond

Wil jij je hond wat gezonder maken? Dan is Butternut Box zeker het proberen waard om eens te bestellen. Vooruit, we zijn voorzichtig enthousiast. Maar zodra er ook detoxthee voor honden op de markt komt, is de wereld wel écht van het padje af.

Culy Huisdieren: de hondenkoekjes van Yvette van Boven

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.