Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Fasten your seatbelts: Gordon Ramsay reist verder in Uncharted: seizoen 3

IJsland. Puerto Rico. Portugal. De Verenigde Staten. Allemaal hun eigen cultuur, allemaal hun eigen unieke eetgewoonten. Maar toch een gemeenschappelijke deler: ze worden allemaal bezocht door Gordon Ramsay. En wel in seizoen 3 van Gordon Ramsay: Uncharted op National Geographic!

Seizoen 1 werd uitgezonden in 2019, en onze favoriete Michelin-chef (of nou ja, één van de) is nog lang niet uitgereisd. En goed nieuws: dit seizoen heeft niet 6, niet 7, maar maar liefst 10 afleveringen.

Video: Gordon Ramsay kookt met zijn dochter tijdens The Late Late Show

Foto van Gordon Ramsay: Uncharted op National Geographic
Bron: National Geographic/Justin Mandel

Gordon Ramsay: Uncharted (seizoen 3)

Na o.a. Hawaii, Marokko, Nieuw-Zeeland, Alaska, India, Noorwegen en Laos reist Gordon nu langs de meest prachtige delen van Texas, Kroatië, Mexico, IJsland en meer. Daar praat hij met locals over unieke ingrediënten, gerechten, kooktechnieken, eetgewoonten en all other things culinary. 

In IJsland bakt hij brood boven een natuurlijke warmtebron bij een vulkaan, in Michigan duikt hij een meer in om z’n eigen kwabaal te vangen, in Mexico abseilt hij van een klif op zoek naar escamoles. Niet alleen leuk om te zien, maar de verschillende keukens zijn vooral ook heel inspirerend voor je eigen creaties (zelfs als je niet weet wat kwabaal is).

Natuurlijk komen er ook een heleboel andere professionele chefs voorbij die hem de kneepjes van de cultuur leren. Maar dat niet alleen: elke aflevering van Uncharted eindigt met een kookbattle, waarin Gordon zélf een gerecht uit de lokale keuken moet fabriceren. Met een eigen twist, uiteraard – je bent Gordon Ramsay of je bent ‘t niet.

Hilarische video: onervaren chef neemt het op tegen Gordon Ramsay

Foto van Gordon Ramsay: Uncharted op National Geographic
Bron: National Geographic/Justin Mandel

Kijken?

Gordon Ramsay: Uncharted is vanaf nu elke vrijdagavond om 21.00 uur te zien op National Geographic. Dus zorg dat je morgen, 13 augustus, op de eerste rij zit! In aflevering 1 reist Gordon naar Texas, waar hij vee drijft en op giftige ratelslangen jaagt.

De laatste aflevering van Uncharted wordt uitgezonden op 15 oktober: dan zie je hem vissen in Finland én koken in de sauna. Geen zorgen, gewoon met kleren aan. (Denken we; om het zeker te weten, moet je gewoon maar die serie kijken.)

Video: Gordon Ramsay maakt BBQ brisket met coleslaw

P.S. Aflevering gemist of terugkijken? De serie komt ook op Disney+ te staan. Hoef je niet élke vrijdagavond vrij te houden.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.