Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 30 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Winnen: kaarten voor Foodie Festival in Amsterdam

Het Allard Pierson in Amsterdam wordt op 16 november het toneel van serieuze foodies! Want dan vindt het Foodie Festival plaats: een inspirerend event met workshops, schrijvers van de nieuwste kookboeken, chefs, bloggers en culinair historici. Heel bijzonder: culinaire grootheden Claudia Roden en Alain Passard geven acte de présence.

En wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven voor Foodie Festival!

Wat is Foodie Festival?

Het is al de vijfde keer dat dit festival wordt georganiseerd. En niet geheel toevallig tijdens de kookboekenweek. Je wandelt er namelijk rond tussen koks en kookboekenauteurs uit binnen- en buitenland.

Zoals Claudia Roden – die de grande dame van het kookboekenvak wordt genoemd – en Alain Passard, chef van het wereldberoemde L’Arpège*** in Parijs. Passard won onlangs de Johannes van Damprijs en zal worden geïnterviewd door Alain Caron. Roden vertelt over de Joodse eetcultuur van Amsterdam, naar aanleiding van de heruitgave van haar boek De Joodse Keuken.

Ook van de partij: patissier Cees Holtkamp die een rondleiding geeft door zijn patisserie, chef Pascal Jalhay en Francis Kuijk praten met kookboekenexpert Jonah Freud (De Kookboekhandel) over de Indonesische keuken. En zo zijn er nog veel meer lezingen en talks.

Claudia Roden
Claudia Roden / Bron: Allard Pierson Amsterdam

Culinaire workshops

Mocht je van al die culinaire inspiratie zin krijgen om de handen uit de mouwen te steken: er zijn ook workshops. Zo geeft Betty Koster een masterclass over kaas en thee pairing. Bierhistoricus Leen Alberts geeft bij Freddy’s Bar om de hoek een masterclass over historisch bier.

Of neem een kijkje tussen in de keukens van vroeger door tussen de collecties historische kookboeken te wandelen in het museum.

Win toegangskaarten!

Tickets voor het Foodie Festival op 16 november kosten € 19,50. De prijs van de masterclasses is € 25,- euro. Tickets scoor je hier. Het volledige programma kun je online bekijken.

Culy mag 2 x 2 tickets weggeven voor het event. Wil je erbij zijn, stuur dan een mail naar [email protected] (zet in de onderwerpregel ‘Foodie Festival’) en vertel ons wat jouw favoriete kookboek is.

Meedoen kan t/m woensdag 6 november. Winnaars worden daarna per mail op de hoogte gesteld.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.