Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Je kunt nu uit eten in een reuzenrad met RIJKS* en Wils

Een privé restaurant in de vorm van een verwarmde gondel van een reuzenrad: die zag je vast niet aankomen! Toch kun je vanaf 13 oktober uit eten in het grootste reuzenrad van Nederland, voor de deur van de RAI in Amsterdam. De 27 gondels doen dan dienst als privé restaurants, waar chef Joris Bijdendijk zijn favoriete gerechten serveert.

Die gerechten zullen afkomstig zijn van zijn beide restaurants: RIJKS* en Wils. Elke drie weken gaat het menu op de schop, dus je kunt ook vaker komen gondelen. Het reuzenrad – een initiatief van Smakenrad – zal namelijk van 13 oktober tot 3 januari blijven staan.

Dineren op 50 meter hoogte

Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: “Niet de breedte, maar de hoogte in! Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.”

Hoogtevrees moet je niet hebben: de privé restaurants komen in het rad tot wel 50 meter hoogte. Dat zorgt voor een fantastisch panoramisch uitzicht over heel Amsterdam.

Een tafeltje in het reuzenrad is geschikt voor maximaal 5 personen uit één huishouden en online te boeken

Bron: RIJKS

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.