Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Culy maakte haar eigen pindakaas met De Pindakaaswinkel (en zo ging dat!)

Afgelopen vrijdag was de lancering van de enige echte limited edition Culy-pindakaas die we samen met de pindabazen van De Pindakaaswinkel bedachten. De special in de smaak croissant, vega spekjes & dadelstroop werd op die dag vers gemaakt en uitgestuurd naar een heleboel hongerige pindakaasfans. Culy was erbij en maakte zélf haar eigen Culy-pindakaas met De Pindakaaswinkel.

Culy-pindakaas maken

Het is nog vroeg in Amsterdam-Oost als we op De Pindakaaswinkel aflopen. Vanaf een paar meter voor de winkel dringt de geur van geroosterd (vega) spek onze neuzen binnen. We weten meteen: dat moet de Culy-pindakaas zijn!

Er is nu een limited edition pindakaas van Culy x De Pindakaaswinkel (+ winactie)

Culy pindakaas
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Michiel (de maker) en Chiel (de denker) van De Pindakaaswinkel zijn dan al druk in de weer met de voorbereidingen van al die potten pindakaas die vandaag vers gedraaid, gevuld en de deur uit gestuurd moeten worden.

Getooid met haarnetjes, versgewassen handen en Pindabaas-sweaters aan hun lijf zijn ze croissant-croutons aan het roosteren, vega spekjes aan het uitbakken en pinda’s aan het malen. De potjes pindakaas zien er nu al gruwelijk lekker uit met al die toppings.

Culy pindakaas
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Even later komt ook Culy-lezeres Eveline binnen. Zij deed mee aan de winactie en ziet haar droom in vervulling gaan: zélf Culy-pindakaas maken samen met De Pindakaaswinkel! Ze moest daarvoor helemaal uit Tilburg komen, maar dat heeft ze er graag voor over: “Ik ben al jaren fan van de pindakaas van De Pindakaaswinkel!”.

Culy pindakaas maken
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Na eerst een rondje kwijlend langs de rekken met alle smaken pindakaas (en de merchandise!) te hebben gedaan, mogen we aan de slag. Vers gebrande pinda’s gaan in de machine en met een pindakaastap mogen we zelf wat potjes met pindakaas vullen. In de fabriek van De Pindakaaswinkel in Amstelveen gaat dit natuurlijk op veel grotere schaal. Maar het is tof dat er in de winkels van de pindabazen ook nog steeds verse pindakaas kan worden gedraaid.

Culy pindakaas maken
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Croissant, vega spekjes & dadelstroop

In de limited edition Culy-special gaan grote en kleinere stukjes croissant. Die worden door de pindabazen eerst tot knapperige croutons geroosterd. Dat zorgt voor een heerlijk knisperend effect in je potje pindakaas.

Culy pindakaas croissant
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

We mogen de verse pindakaas dan ook afmaken met stukjes croissant, vega spekjes en dadelstroop – zo veel als we zelf lekker vinden.

Culy pindakaas De Pindakaaswinkel
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Eveline gaat voor extra veel dadelstroop: “Lekker zoet!”. En uw Culy-reporter propt lekker veel stukken croissant in die pindakaas.

Culy pindakaas
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Dan hoeft alleen nog maar de deksel erop en voilà: de meest culynaire pindakaas ever, om van elke boterham een croissantje te maken.

Culy x De Pindakaaswinkel
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Helaas pindakaas!

De Culy-pindakaas was super exclusief en dus maar eenmalig verkrijgbaar bij De Pindakaaswinkel. Gemist? Je mag ze altijd mailen met verzoeken en tips. Kijk op www.depindakaaswinkel.nl voor hun andere heerlijke smaken, zoals chilipeper-citroengras (onze favo) en koffie-zeezout.

De Pindakaaswinkel maakt de meest culinaire pindakaas van Nederland