Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 18 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

De Kaas Club (van Betty Koster) is de club waar je bij wilt horen

Echte kaasfans kennen de naam Betty Koster beslist. Deze trendwatcher en kaasbaas (ze is eigenaresse van Fromagerie L’Amuse, waar mensen van heinde en verre voor naar Amsterdam en IJmuiden afreizen) wordt niet voor niets de kaaskoningin van de Lage Landen genoemd. Betty weet dus álles van kaas en gaat jou dat leren tijdens een maandelijke lezing en kaasproeverij. Oftewel: welkom bij De Kaas Club.

Elke maand een kaasproeverij

De Kaas Club is een initiatief van Betty Koster en design Studio FFF. Hun doel: jou alles leren over de lekkerste kazen (in combinatie met dranken!). Je proeft, luistert, maakt proefnotities en duikt in de terminologie van kaas, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je bij de kaasboer staat. In de wereld van kaas is immers zó veel leuks en lekkers te ontdekken.

Alle kaas voor de proeverij wordt geleverd door – natuurlijk! – Fromagerie l’Amuse en je krijgt negen verschillende kazen en drie verschillende dranken te proeven. Daarbij ontvang je tailor made notitiekaarten met proeftermen. En als Betty doceert, kan dat alleen maar een feest worden (zie bijvoorbeeld maar eens onderstaande video van FoodTube).

Thuis of op locatie

De club komt elke maand bijeen op bijzondere locaties. Voor de eerste editie is dat bijvoorbeeld in voormalig pathologisch anatomisch laboratorium LAB111 in Amsterdam (tegenwoordig bioscoop, restaurant en bar). Maar: alles via een livestream volgen vanuit je eigen huiskamer is ook mogelijk. Je kunt je pakketje kazen dan afhalen of thuis laten bezorgen.

Meedoen? De Kaas Club komt op zaterdag 26 maart om 16:00 uur voor de eerste keer bijeen. Tickets kosten € 35,- per persoon en zijn te reserveren via www.dekaasclub.com.

Culy legt uit: wat doet een kaasaffineur eigenlijk precies?

De Kaas Club
Bron: studio FFF

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.