Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een croissant met bechamel is het geniale idee waar we al die tijd op hebben gewacht

Bechamel is een saus waar we geen genoeg van krijgen. Onmisbaar als comfort-element op de lasagne, maar wat ons betreft geen straf op nog veel meer gerechten. Een croissant met bechamel? Ja graag.

Waarom hebben we hier niet eerder aan gedacht?

Een croissant met bechamel: ultiem comfort food

De croissant kan er niet meer omheen: onze flaky vriend is uitgegroeid tot hét product om volop mee te variëren. Dat kan soms een beetje ver gaan – je weet wel, iets met een hype en een roze exemplaar gevuld met room – maar levert ook pareltjes op die we niet hadden willen missen.

culinaire kookprojecten voor in de vakantie croissants stock unsplash
Bron: Unsplash

Vormen en maten

De croissant is niet alleen mikpunt van de meest uiteenlopende toppings, ook z’n vorm moet eraan geloven. Gelukkig pakt dat in sommige gevallen ook goed uit: Culy’s Winnie zwijmelde niet voor niet een heel artikel vol over de magie van vierkante croissants. Ook de Culy-redactie dook er de keuken voor in. Dat resulteerde onder meer tot een gigantische amandelcroissant van de bakplaat.

Croissant toppings

Hoe lekker een croissant ook op zichzelf kan zijn, een topping kan soms positief verrassen. Zo ontwikkelden meerdere Culy-redactieleden de afgelopen tijd een lichtelijke obsessie voor croissants met pistache – aangewakkerd door het grote aanbod bij diverse patisserieën. Wij breken dan ook graag een lans om in ieder geval af en toe een risico te nemen op dit gebied.

Croissant met bechamel

Dat is ook wat Kometen Brood Café gedacht moet hebben bij het bedenken van hun nieuwe succesnummer. Niet geheel onverwacht aangezien we de bakkerij in Amsterdam al eerder hebben opgenomen in onze lijst met beste bakkerijen van Amsterdam. De kaascroissant wordt verrijkt met bechamel en dat blijkt iets wat bijzonder goed uitpakt: snackwetenschapper Snackspert was enthousiast en wij ook. Het feit dat de bechamelsaus de kaas iets overheerst zien we zelfs door de vette vingers, want we weten zeker: dit smaakt naar meer.

Culy’s sauscollege: alles over bechamelsaus (+ een goddelijk basisrecept)

Ook interessant:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.