Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Paris Hilton heeft een kookprogramma en wij kunnen niet stoppen met kijken (en lachen)

Toen we hoorden dat Paris Hilton haar eigen kookprogramma is gestart, sloegen we onze handen voor onze ogen. En toch, gedreven door sensatiezucht, besloten we te kijken. We hadden geen betere keuze kunnen maken. Cooking With Paris is namelijk hilarisch.

Of dat zo bedoeld is of per ongeluk heel grappig is geworden, is nog maar de vraag. Want bij Mevrouw Hilton weet je het nooit. Maar who cares: wij zijn in geen tijden zo vrolijk geweest!

Cooking With Paris

Enfin, Cooking With Paris dus. Waarom Paris in vredesnaam aan een eigen kookshow is begonnen? Volgens haarzelf: “As you all know — well, maybe not all of you know — people who do know, know that I’m an amazing cook.“. Juist.

In de eerste video op haar kookkanaal – dat op Youtube is te vinden – maakt ze haar – naar eigen zeggen – ‘beroemde’ lasagne. Ze noemt het gerecht zelfs haar “sliving lasagna“. Mocht je jezelf nu op je hoofd krabben (dat is niet zo gek): sliving is een term die Paris zelf heeft uitgevonden en een samenvoegsel van de woorden ‘slaying’ en ‘living’.

11 x kooklessen van Paris Hilton (don’t try this at home!)

Wij hebben de ‘kooklessen’ van Paris voor je op een rijtje gezet:

1. Draag altijd vingerloze handschoenen in de keuken, vooral bij het raspen van Mozzarella.

2. Leg tenminste vijf theedoeken klaar, je weet namelijk nooit hoeveel je er nodig gaat hebben.

3. Draag je haar los, zodat het de hele tijd in je gezicht (en in het eten) hangt, maar kijk uit dat het niet in de vlam van je gasfornuis komt.

4. Neem aandelen in ricotta. Gebruik vervolgens een exorbitante hoeveelheid ricotta in je lasagne.

5. Hetzelfde geldt voor voorverpakt gehakt.

6. Gebruik een slames voor het loskloppen van de ricotta.

7. Gehakt rullen? Gebruik een pureestamper.

8. Het is volstrekt acceptabel om in een pan met antiaanbaklaag te roeren met een hamburgerspatel van een halve meter lang (met het kaartje er nog aan).

9. Je kunt de saus voor je lasagne op smaak brengen met keukenzout en Himalayazout, voor een bijzondere smaaksensatie.

10. Als je zout morst, heeft Paris nog een ‘keukenpapier-truc‘. Als volgt: je maakt een stukje keukenpapier nat met gekoeld mineraalwater uit een flesje (“Wie weet wat er in deze riolen zit”), en dept het op.

11. Als je er aan het einde van het kookproces achterkomt dat je de uien en knoflook bent vergeten, zeg je gewoon: “Ik heb het gevoel dat mijn lasagne geen ui en knoflook nodig heeft”.

We kijken nu al uit naar de nieuwe aflevering van Cooking With Paris…

Meer kookprogramma’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.