Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 10 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Cocktailheld Tess Posthumus maakt nu geurkaarsen die ruiken naar cocktails

Cocktailheld Tess Posthumus zit door de lockdown met twee gesloten cocktailbars (Flying Dutchmen en Dutch Courage) en heeft zich gestort op manieren om haar fantastische cocktails toch bij de mensen thuis te krijgen. Opvallend: één daarvan is het maken en verkopen van geurkaarsen die ruiken naar cocktails.

Cocktail geurkaarsen

“Vanwege de lockdown hebben we nagedacht over een manier om het escapisme dat je ervaart in onze bar naar je thuis te brengen”, staat er op de website van Flying Dutchmen. “Onze geurkaarsen en wax melts met je favoriete cocktailgeuren zijn daarop het antwoord!”.

In de webshop op de site shop je nu bijvoorbeeld geurkaarsen die ruiken naar een Old Fashioned cocktail: warm, kruidig en met kaneel en sinaasappel. Of naar een ‘Pomegranate Margarita’ met warme tonen en roze peper. En wat dacht je van de ‘Koko Klapa’, die geurt naar kokos, limoen en passievrucht? Dichter bij een tropisch eiland ga je op dit moment niet komen.

Cocktail geurkaarsen
Bron: Flying Dutchmen

Net als cocktails mixen

Tess maakt de geurkaarsen en wax melts helemaal zelf. “Het is een bezigheid die veel tijd en geduld vergt, daarom heeft het iets heel ontspannends”, zo vertelt ze aan Het Parool. De kaarsen worden net zo samengesteld als een cocktail, door geuren te mixen en te mengen.

Er zijn in de webshop in totaal zeven verschillende cocktail geurkaarsen te bestellen, allemaal verpakt in een tof apothekerspotje. Voor 250 gram aan geurkaars betaal je € 14,95. De kaarsen branden zo’n 60 à 80 uur. Ze verkopen nog veel meer, waaronder cocktails voor door de brievenbus.

Meer toffe gadgets: