Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Gadgets 25 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Kinto verkoopt de mooiste rijststomer ooit

In de categorie ‘originele eindejaarscadeaus voor foodies’ hebben we op de valreep nog een briljante tip. In deze prachtige rijststomer stoom je niet alleen rijst maar ook groenten, vis en vlees. Handig én in een prachtig design. Willen we!

In gedachte stomen we de creatiefste maaltijden met deze stomer.

Stomen in een notendop

Wat stomen onderscheidt van koken is dat de groenten niet in aanraking komen met water. De damp van het hete water verhit de voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat ze gaar worden, maar toch knapperig en smaakvol blijven. Belangrijk is om altijd de deksel op de pan te doen zodat de stoom niet de kans krijgt om te ‘ontsnappen’.

Hoewel je waarschijnlijk meteen aan groenten, rijst en aardappeltjes denkt kun je ook vlees, vis, gevogelte en zelfs schaal- en schelpdieren heel goed stomen. Experimenteer naast water ook eens met een lekkere bouillon of wijn voor extra smaak.

De rijststomer van je dromen

Denk je nu: “dit wil ik proberen!”? Dan heb je deze stomer van Kinto nog niet gezien. De stomer is van klei en is zo elegant, zo mooi in design en zo praktisch: we zouden ‘m aan al onze beste vrienden cadeau willen geven.

De stomer kan op rechtstreeks vuur maar ook op een inductie- of keramische kookplaat en in de magnetron of in de oven. Je kunt er rijstbereidingen in maken, groenten mee stomen en zelfs brood in bakken (!).

Je snapt: sinds we deze rijststomer hebben gespot, kunnen we aan niks anders meer denken.

De rijststomer van Kinto is te koop via de webshop voor €100,00.

Meer cadeautips voor foodies?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.