Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy’s Food Finds: brievenbus boterkoek van Abel Bakt

Boterkoek die door de brievenbus geleverd wordt: hoe sympathiek is dat? Met de koeken van bakker Abel kan het. Je laat ze versturen via de webshop van Abel Bakt en na een paar dagen krijg jij (of een persoon naar keuze) een lekker pakketje in de bus.

Dát vinden we nog eens een leuk nieuwtje.

Ouderwets lekkere boterkoek

We zien je denken: je kan toch ook gewoon kant-en-klare boterkoek uit de supermarkt kopen en die in een pakketje versturen? Nou nee, niet als je van die ouderwets lekkere, huisgemaakte boterkoek wil. Zo eentje met een knapperig randje en een lekkere chewy binnenkant, waarbij het onmiskenbare aroma van boter je bijna zal laten huilen van geluk.

Daarbij is Abels boterkoek – naast de originele variant –  ook nog eens verkrijgbaar in vegan en glutenvrije versie (of glutenvrij én vegan, wat je wil). Probeer dat maar eens te vinden in de standaard supermarkt. En ja, dat lees je goed: boterkoek zonder (room)boter?!

Wij waren in alle eerlijkheid ook een beetje sceptisch. Toch hebben onze Culy-smaaktesten uitgewezen dat ons vooroordeel volkomen onterecht was. Met andere woorden: ook de vegan boterkoek (op basis van plantaardige boter en sojamelk) is verslavend lekker. Dikke pluim voor Abel.

brievenbus boterkoek van Abel Bakt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Brievenbus boterkoek van Abel Bakt

En zo hebben ze bij Abel Bakt een geniaal concept te pakken. Geniaal omdat hun boterkoeken simpelweg zo lekker zijn, en geniaal omdat je er zowat iedereen blij mee kunt maken. Die ene veganistische vriendin die wel een oppepper kan gebruiken. Of je zusje die sinds kort glutenvrij eet. Maar ook gewoon als spontane verrassing voor je collega, of als cadeautje aan jezelf.

Vind je trouwens dat één boterkoek niet volstaat? Snappen we. In dat geval kun je ook een boterkoek-abonnement afsluiten. Jij kiest of je voor 3, 6 of 12 maanden een continu boterkoektoevoer wil, Abel fixt de rest.

Geef mij zo’n boterkoek van Abel Bakt!

Zowel de individuele brievenbus boterkoek als het boterkoek-abonnement is te bestellen via de webshop van Abel Bakt. Bestel je voor 12 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij elke bestelling zit trouwens een handgeschreven kaartje. We zeiden toch al dat dit sympathiek nieuws was?

Extra leuk: met de code culy10 krijgen Culy-lezers nu 10% korting op hun bestelling bij Abel Bakt. De code is onbeperkt te gebruiken tot en met 11 mei 2021. 

brievenbus boterkoek van Abel Bakt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.