Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Culinair nieuws 16 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Lowlander redt pompoenen en stopt ze in je biertje

Voedselverspilling blijft helaas een groot ding, maar gelukkig zie je steeds meer toffe oplossingen overal uit de grond poppen. Met reststromen worden de heerlijkste producten gemaakt, zoals dit nieuwe biertje van Lowlander van geredde pompoenen. Supertof!

Terwijl je een biertje drinkt iets goeds doen voor de natuur: een prachtige combi.

Lowlander Autumn IPA 6%

Dit biertje haalt een frisse wind door het herfstbok-seizoen en is dus gebrouwen van geredde pompoenen die vanwege schoonheidsfoutjes niet verkocht konden worden. Superfijn natuurlijk, dat die pompoenen nu niet in de vuilnisbak belanden. De botanische brouwer is hiermee hard op weg om nature positive te worden. Kerst 2020 introduceerde zij al een biertje dat gemaakt werd met kerstbomen. Daar werden we op de redactie al heel erg blij van.

OMG: er is nu tompouce bier van HEMA en Lowlander

Lowlander pompoen
Bron: Lowlander

Fris en vol citrus

De Lowlander Autumn IPA past perfect bij de geur en kleur van het seizoen. Het bier is gebrouwen met pompoen – van nature al lekker zoet – en gekruide sinaasappel.

Chief Botanical Officer Frederik Kampman: “Het najaar staat veelal in het teken van bokbieren, die voornamelijk te herkennen zijn aan hun rijke, vrij zware karakter. We kozen voor een veel frisser alternatief door te brouwen met seizoensgebonden botanicals die het herfstgevoel perfect weten te vangen – zonder dat het te heftig wordt. Het resultaat is een niet te zoet, makkelijk doordrinkbaar bier waar we tegelijkertijd pompoenen mee hebben kunnen redden. Zo ga je terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen bier ook nog eens voedselverspilling tegen.”

De Lowlander Autumn I.P.A. is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Gall & Gall, in de betere horeca en via de webshop van Lowlander.

Lowlander pompoen
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.