Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Deze Nike Air Max sneakers zijn een ode aan Parijse bakkers

Ze gaan als warme broodjes over de toonbank: de nieuwe Nike Air Max sneakers die Nike heeft gelanceerd, als ode aan Parijse bakkers. Dat lees je goed: Nike eert de bakkers van Parijs.

“De Nike Air demping onder je voeten voelt zachter aan dan vers gebakken brioche”, zeggen ze bij Nike over hun nieuwste Air Max 90 Premium sneakers. Dat zijn woorden naar ons hart.

En als we onze liefde voor Franse broodjes (croissants! baguettes! pains au chocolat!) kunnen kruisen met een kek paar sneakers voor aan de voeten, heb je ons te pakken.

> Ook interessant: op zoek naar de beste patisserie? Zo plan je een cake walk door Parijs

Nike Air Max bakkers
Bron: Nike

Nike Air Max als ode aan Parijse bakkers

Mais pourquoi die ode van Nike, zul je je afvragen. Welnu, “de beroemde Parijse bakkers zijn de definitie van de Franse keuken en van hard werken” zegt Nike. Met andere woorden: als er iemand weet hoe je just do it in de praktijk moet brengen, zijn het die bakkers wel.

En dus ontwikkelden ze bij Nike een paar Air Max sneakers met een Franse vlag op het bovenwerk én een krans van graan, als een symbool voor het Franse bakkersgilde. De inlegzool van de sneakers is verder voorzien van een patroon van graanhalmen en er staat ‘Baked fresh daily’ bij. Verder zijn de sneakers zo wit als een kilootje patentbloem gelaten.

Hebben? De sneakers zijn o.a. te koop via Nike.com

Nike Air Max Parijse bakkers
Bron: Nike
Nike Air Max bakkers
Bron: Nike.com
Nike Air Max bakkers
Bron: Nike