Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 10 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Wijnfans opgelet: Amsterdam Wine Festival is weer in de stad

Voor alle wijnliefhebbers is het inmiddels een begrip: het Amsterdam Wine Festival. Een weekend lang staat het Westergasfabriekterrein in de ban van niets meer en niets minder dan wijn. Van 22 tot en met 24 maart worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd met dit driedaagse festival.

Je kunt er meer dan 300 wijnen proeven, workshops volgen, masterclasses bijwonen, maar ook allerlei activiteiten doen, zoals druivenstampen (ja echt!). En voor iedereen die tijdens het proeven trek krijgt, zijn er ook heerlijke gerechten.

Vijfde editie Amsterdam Wine Festival

Dit jaar staat het grootste wijnfestival van het land in het teken van educatie. Naast het proeven van de wijnen en de workshops kun je je wijnkennis verbreden in de zogeheten Room of Senses. Een futuristische plek op het festival waar je al je zintuigen kunt prikkelen door te ruiken, proeven, voelen zien en horen om wijn in z’n totaliteit te ervaren.

Wijnmakers

Wat het festival zo bijzonder maakt, zijn de wijnmakers die je kunt bewonderen. Grote wijnhuizen als Bodega Salentein (uit Argentinië), Santa Ema (uit Chili), Itapalka (uit Peru), Yalumba (uit Australië) en Saint Clair (uit Nieuw-Zeeland) zijn aanwezig om masterclasses te geven en alles te vertellen over hun wijnen.

Drankje en een hapje

Bij een lekkere wijn hoort iets lekkers te eten. Gelukkig heeft het festival daar ook rekening mee gehouden en verschillende sterrenchefs uit zowel Nederland als het buitenland naar het wijnfestival gehaald. Zo maakt de topchef van het Argentijnse restaurant Salentein empañadas en heeft Jord Althuizen (grillkoning pur sang) zijn eigen BBQ-sectie.

Wat, waar, wanneer

Amsterdam Wine Festival vindt plaats op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Van 22 t/m 24 maart kun je je helemaal onderdompelen in de wondere wijnwereld. Tickets bemachtig je via de website.

Ons rest nog maar één ding om te zeggen: proost!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.