Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Vijf sterrenchefs koken in het grootste 1,5 meterrestaurant van Nederland

Amsterdam krijgt het grootste 1,5 meterrestaurant van Nederland! In de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam kun je van 1 juli t/m 31 augustus terecht bij Rond de Tafel. Dit is het 1,5 meterrestaurant van vijf bekende sterrenchefs. Elke avond is er plek voor 100 gasten.

De nieuwe 1,5 metersamenleving vraagt om een andere manier van dineren. Restauranthouders werken zich een slag in de rondte om creatieve manieren te verzinnen waarop zij hun restaurant kunnen laten draaien.

Daarbij moeten zij niet alleen rekening houden met zowel de nieuwe richtlijnen en veiligheid voor gasten en personeel, maar ook zorgen dat ze hun kosten gedekt kunnen krijgen. Want opeens veel minder gasten mogen ontvangen in dezelfde ruimte: zie daar je poen maar eens mee te verdienen.

> Ook interessant: Wat kun je als gast verwachten als je vanaf 1 juni uit eten gaat?

Grootste 1,5 meterrestaurant
Bron: Rond de tafel

Rond de tafel: het grootste 1,5 meterrestaurant

Restaurants mogen vanaf 1 juli mogen opschalen van 30 naar 100 gasten en dat is ook precies de dag waarop Rond de Tafel opengaat. De iconische gasthouder herbergt namelijk een enorme ruimte, waarin makkelijk 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd tussen 100 gasten.

In het 1,5 meterrestaurant koken vijf topchefs elk twee weken lang een 5 gangenmenu met bijpassende wijnen. Een lunch in het restaurant kost € 55,- euro, een diner € 69,50 per persoon.

Vijf sterrenchefs

De chefs die hun keuken tijdelijk verplaatsen naar de Gashouder zijn: Erik van Loo van Parkheuvel**, Richard van Oostenbrugge van restaurant 212*, Egon van Hoofd van restaurant Mos*, Soenil Bahadoer van de Lindehof** en Wilco Berends van restaurant de Nederlanden**.

Een plekje reserveren voor lunch of diner bij Rond de Tafel kan vanaf zaterdag 13 juni op de website

Rond de Tafel
Bron: Rond de tafel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.