Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 14 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

6 manieren waarop je de beroemde pasta met feta van TikTok een twist kunt geven

Als kritische Culy’s zijnde vinden we niet elke TikTok-hype even geslaagd. Maar toen we laatst de pasta met feta van TikTok maakten móésten we wel toegeven: dat is toch best briljant bedacht van die TikTokkers. Omdat we vermoeden dat de hype nog wel even zal voort denderen (of sterker nog: dat de hype nooit meer weggaat), inspireren we je graag met 6 variaties op de beroemde TikTok pasta.

Onze favoriete variant kenden jullie al: eentje met extra kalamata olijven, citroen en een snuf chilipoeder. Maar wat kun je nog meer doen?

> Naar hét recept waar we het over hebben: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok hack)

Pasta met gebakken feta TikTok hack
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6 x variaties op de beroemde pasta met feta van TikTok

1. Vervang de feta door Burrata

Je gerecht wordt zo mogelijk nóg lekkerder (en stiekem een tikkeltje meer decadent) wanneer je de feta vervangt door Burrata, die verse Italiaanse kaas die in feite een mix is tussen mozzarella en room.

Burrata-verslaafd? 12 x onze favoriete recepten met de romige parel uit Italië

2. Maak ‘ m vegan…

Eet jij volledig plantaardig, of wil je zuivel vaker links laten liggen? Er zijn al heel wat vegan foodbloggers die hebben getest of de hack even goed werkt met vegan feta. En ja hoor, dat kan gewoon. Handig! Vegan feta kun je trouwens gewoon in de Albert Heijn kopen, van het merk Violife.

3. …of net niet

Liefhebbers van vlees kunnen de pasta nog wat meer volume geven door wat stukjes vlees toe te voegen. Wij weten wel zéker dat schijfjes chorizo, stukjes prosciutto of een beetje ‘nduja heel goed zullen passen bij de rest van de pasta.

4. Voeg meer groenten toe

Rode paprika in fijne reepjes, een paar handen spinazie, courgettelinten, stukjes champignons,… Had je jezelf voorgenomen om vaker groenten te eten, dan weet je nu hoe.

5. Voeg een kneepje honing toe

Fans van zoet-zoutcombinaties weten dat feta en honing een geniaal duo zijn. Word jij al helemaal wild van het idee, hou je dan vooral niet in om wat honing op de feta te druppelen voordat deze de oven in gaat. Dat schijnt heel goed te werken.

6. Gebruik courgetti in plaats van pasta

Niet zo’n liefhebber van #carbs? Vervang de pasta door courgetti of andere groentepasta (zoals deze koolraaptagliatelle). Dat maakt het meteen wat lichter.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.