Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Lifehack: supersnel en flinterdun rode kool snijden met een dunschiller

De herfst is in volle gang en daarbij komen de nodige herfstmaaltjes om de hoek. Rode kool is zo’n herfstklassieker die elke keer weer verrast. Maar wist je dat je in een vloek en een zucht een krop rode kool soldaat kunt maken met je dunschiller? Wij vertellen je hoe rode kool snijden een makkie wordt.

Want kant en klare rode kool met appeltjes is prima, maar zelfgemaakt is echt véél lekkerder.

Dunschiller gebruiken

Een dunschiller is de keukenhulp die iedere zichzelf respecterende hobbykok nodig heeft. Je kunt er namelijk veel meer mee dan makkelijk een appeltje schillen.

Als je goed naar je dunschiller kijkt, zie je dat het mesje rond loopt. Normaal snijd je waarschijnlijk één kant op – zoals je met een aardappelschilmesje ook zou doen – maar doordat het mes rond gaat, kun je als het ware heen en weer snijden.

Dit zorgt ervoor dat je supersnel een wortel schilt door je dunschiller heen en weer te bewegen. Ook bij asperges werkt deze tactiek super. En wat blijkt: ook bij rode kool.

rode kool snijden stock unsplash
Bron: Unsplash

Rode kool snijden met een dunschiller

Wil je je rode kool snijden met een dunschiller, dan komt daar gelukkig geen hogere wiskunde aan te pas. Wel is het misschien handig om je kool in een aantal smalle stukken te snijden, maar dit is niet noodzakelijk.

Je kunt de dunschiller gewoon op de kool zetten en heen en weer bewegen. Je zult zien: de rode koolsnippers vliegen je om de oren en ze zijn lekker dun. Ideaal voor gekookte rode kool met appeltjes, maar ook om rauw te serveren bij een bibimbap of om in te maken.

Ook zo dol op rode kool en wil je deze techniek direct toepassen? We verzamelden acht rode kool recepten waarbij deze techniek om rode kool te snijden zeker van pas komt. 

De lekkerste aardappelpuree maken à la de chefs: zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.