Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 19 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Supertip: bewaar plasticfolie in de koelkast – wij vertellen je waarom

Plasticfolie in de koelkast bewaren, waarom zou je dat in hémelsnaam doen? Ook wij hadden er eerst onze bedenkingen bij, maar ervaring leert ons dat dat helemaal niet zo’n vreemd idee is als je zou denken.

Plasticfolie: een kleine strijd

Een vel plasticfolie van een rol halen mag dan wel een eenvoudig klusje lijken, ons heeft het al behoorlijk wat frustraties opgeleverd. De ene keer scheurt de folie op de verkeerde plek, de andere keer blijft de folie niet genoeg kleven aan de kom en in 99% van de gevallen krult de folie op.

Wie vaak bakt of restjes bewaart, herkent deze strijd ongetwijfeld. Gelukkig kunnen we je garanderen dat je leven een stuk rustiger gaat worden na het lezen van dit artikel.

Bewaar plasticfolie in de koelkast

Al deze frustraties kunnen namelijk makkelijk verholpen worden door je plasticfolie in de koelkast te bewaren. De achterliggende reden is als volgt. De koudere lucht zorgt ervoor dat de plasticfolie zijn typische kleine elektrische deeltjes verliest, wat de folie veel makkelijker in gebruik maakt.

Gevolg: de plasticfolie zal makkelijker scheuren, zal minder snel aan zichzelf kleven en zal makkelijker aan de oppervlakte van de kom blijven plakken. Heb je plasticfolie snel nodig? Leg de rol dan een kwartiertje in de diepvries. Ook dit zal al een wereld van verschil maken.

Liever geen plasticfolie?

Tot slot nog even dit. Als je simpelweg een kom wil bedekken met folie, dan zou je ook kunnen investeren in bee’s wraps. Dit zijn zero waste folies die je kunt afwassen en hergebruiken. In dat geval heb je al helemáál geen gedoe!

Meer keukentips?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.