Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 29 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze tip maak je de perfecte fluffy scrambled eggs

Scrambled eggs horen smeuïg, fluffy, een beetje nat en toch niet te lopend te zijn. Maar hoe doe je dat? Met deze tips zet je de perfecte scrambled eggs in een handomdraai op tafel.

Goed nieuws: met deze tip zijn je scrambled eggs al-tijd on point. Nooit meer te droge roereitjes!

Zo maak je de perfecte scrambled eggs

Kluts je eieren (kies zelf hoeveel, afhankelijk van de hoeveelheid mensen waarvoor je kookt) in een kommetje. Zet een pan op het vuur en zet het vuur nog niet aan (!). Giet de geklutste eieren in de pan (dus zonder vetstof in de pan).

Verdeel nu een klont boter in kleine stukjes en verdeel de stukjes boter over de eieren. Doe dit een beetje op het gevoel: niet té veel en niet te weinig.

Zet het vuur aan op een lage-tot-medium stand en laat het mengsel geduldig stollen. Roer gaandeweg met een spatel. Roer je slechts een paar keer, dan krijg je mooie, gladde scrambled eggs (die bijna neigen naar een omelet).

Roer je vaker, dan krijg je ‘rommeligere’ scrambled eggs. Maar in beide gevallen kun je er zeker van zijn: deze techniek zorgt voor perfecte eitjes.

En de smaakmakers?

En de smaak? Die voeg je natuurlijk toe op basis van wat jij lekker vindt. Geef de scrambled eggs een royale snuf zout en peper en werk het geheel af met wat fijn gesnipperde bieslook. Of doe op z’n Japans en maak je eitjes extra lekker met furikake.

Ook heerlijk: schep je perfecte scrambled eggs op een stuk zuurdesembrood en maak af met wat avocado en bacon voor de ultieme weekendbrunch.

De keuze ligt volledig bij jou, zolang je eitjes maar fluffy zijn…

Meer kooktips?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.