Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 2 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Snel en makkelijk etiketten verwijderen van potjes doe je zo

Als je lege potjes wil hergebruiken, is het nog weleens om gek van te worden: stickers en etiketten verwijderen. Want ze gaan er nooit in één keer af en zelfs als je wasbenzine in de strijd gooit pulk je je een ongeluk. Maar wacht: er is een supertruc om snel etiketten van potjes te verwijderen!

Zelfgemaakte delicatessen

We maken steeds vaker dingen zelf. Van kruidenboter tot aan hot sauce, salted caramel, ketchup en jam.

Speciaal voor onze homemade creaties bewaren wij graag lege potjes. Die kun je natuurlijk ook in de winkel kopen, maar hee: van recycling wordt de wereld een stukje mooier. Één smetje op onze dromen en idealen van een plank vol zelfgemaakte delicatessen en een schone wereld: de etiketten verwijderen van potjes. Hoe doen mensen dat?!

Koken maar

Nou, met deze truc van Apartment Therapy. De potjes hoeven niet eens schoon te zijn!

Zo werkt het: zet de lege potten zonder deksels in een grote pan. Vul de potjes én de pan met kokend water en een beetje afwasmiddel.

Zet het vuur hoog en kook de potjes net zolang tot de etiketten eraf drijven. De labels laten zich er ook gemakkelijk afhalen met een tang.

Tip: zijn er na het verwijderen van de etiketten toch nog wat lijmresten achtergebleven? Wrijf daar dan overheen met wat baking soda.

Meer slimme kooktips:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.