Kooktip: gooi nóóit de papieren verpakking van boter weg

Wie regelmatig bakt, weet dat veel recepten vragen om het invetten van de bakvorm. Wij hebben een superhandige kooktip voor je waarmee je dat klusje lachend voor je rekening neemt. Zonder afwas.

Deze super kooktip deden we héél lang geleden op bij Nigella Lawson. En nu we de laatste tijd weer enorm veel aan het bakken zijn geslagen, maken we er veelvuldig – en dankbaar – gebruik van.

> Ook een slimme tip: eerst je bakvorm invetten? Dit is dé truc

De verpakking van boter bewaren: why?

Het is echt super simpel, maar je moet het even onthouden: gooi nóóit de verpakking van een pakje boter weg. We herhalen: niet. weggooien. die handel.

Wat je er dan wel mee moet doen? Bewaren. Gewoon netjes opvouwen en in je koelkast leggen. Want zodra een recept vraagt om het invetten van de bakvorm, pak jij die bewaarde verpakking zó van de stapel uit je koelkast. Vet de bakvorm in met de beboterde kant van de verpakking en voilà: dit klusje was nog nooit zo bevredigend.

Simpel een bakvorm invetten

Natuurlijk: een bakvorm invetten doe je ook simpel met een beetje zachte boter of olie en een kwastje (of een prop keukenpapier, of desnoods met je vingers). Maar het geeft veel voldoening om de verpakking – die je anders meteen weg zou gooien – nog iets van een tweede leven te kunnen geven. Bovendien is het klusje zo extra snel gepiept, heb je geen mesje of kwastje nodig en hoef je die dus ook niet af te wassen.

Wij zien alleen maar voordelen.

Meer kooktips voor het bakken:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kooktip: gooi nóóit de papieren verpakking van boter weg
Sluiten